«Æ har corona!»

BEDRING: Nina Takvannsbukt er heldigvis på bedringens vei, selv om både smaks- og luktesans fortsatt er borte. Foto: Privat
BEDRING: Nina Takvannsbukt er heldigvis på bedringens vei, selv om både smaks- og luktesans fortsatt er borte. Foto: Privat

Dette er statusoppdateringa Nina Takvannsbukt la ut på Facebook. Nye Troms har fått tillatelse av henne til å dele den.

Publisert Sist oppdatert

Æ har corona!

Sitt litt langt inne å dele dette med dåkker, men.....

Første dag ut av isolasjon i dag.

Mange har lurt på hvordan det er å ha corona, hvor jeg ble smitta, vaksinestatus og mye mer.

Æ ønsker å dele litt med dåkker for å kanskje bidra til å hindre litt smitte i samfunnet...

Æ ble syk forrige mandag. Hele kroppen føltes overkjørt, vondt overalt og null energi. Tenkte det var Fibromyalgien som herja litt ekstra. Var såpass dårlig at æ holdt soffan den dagen.

Dagen etterpå våkna æ med feber. Tenkte som mange andre, at det går jo litt forkjølelse, ser det litt ann.... En time etterpå var jeg verre. Snakka med legesøstra mi og ho sa at æ måtte bare ta den der corona hurtigtesten æ hadde vært så lur å kjøpe sist bytur..... Avlæsinga va som en positiv graviditetstest! To streka lyste mot mæ med en gang som et neonskilt!

Kontakta så mine sine med beskjed og så legekontoret. Da blei æ etterhvert sendt ned til (vel, æ kjørte sjøl...) Holt legekontor på PCR-test som ble sendt inn.

Onsdagen kom og positivt svar fra Unn singla inn i innboksen!!! O skrekk og gru!

Æ hadde fått CORONA!

Æ, som nesten bare hadde vært hjemme de siste 14 dagan?!?

Æ, som har vaska og sprita hender så dem e skrokkat?!?

Æ, som har gådd store omveia rundt fræmmenfolk?!?

Kossn va det muuulig?

Og æ lurte jo skrækkelig på kor smitta kom fra!

Æ hadde vært to steder siste tid innenfor når æ kunne vært smitta. En tur til Finnsnes og en tur til Bardufoss. Dr Hanne mener Finnsnesturen er for langt unna i tid, så det lille kurset på Bardufoss kunne vært der æ blei smitta. Tok kontakt med dem. Ingen andre syk eller smitta der. Var innom en butikk til på Bardufoss før æ dro hjem. Kan ha fått smitten der, men ingen andre i kommunen er smitta..... hmmm.... Har ellers bare vært i Øverbygd og mest hjemme. Vært noen turer på Prixn og på krysset selvfølgelig, men har ikke hørt om noen der heller som jeg kan ha fått smitte av....

ANE rett og slett ikke hvor smitten kommer fra!!!!! Smittesporingsteamet sa det kunne bli vanskelig å finne ut av dette, så de hjelp ikke noe mer her.

Æ kontakta de som æ, ved hjelp av fantastiske Dr Hanne, mente kunne være folk som hadde vært utsatt for smitte fra mæ.

Så kræsja æ fullstendig i sofaen!

Der har æ logge og eksistert i 8 døgn. Smak og luktesans fullstendig borte! Eller ikke helt, for den friske lufta ute kjennes ut som... Hold dæ fast! Når du åpne buken på en nydroggen torsk og sætte nasn nedi buken og drar et skikkelig magadrag! ÆÆÆÆSJ! Måtte jo drage mæ ned tell hønsehuset en gang i døgnet og der lukta det absolutt ingenting.

Nord-Norgebanen er et faktum, førr den har kjørt over mæ flere ganger! Verker i hele kroppen! Feber i massevis, leeeenge. Fullstappa av bomull i mella øran e følelsen, førr det har virka særdeles dårlig oppi topplokket! (Ikkje unormalt vil noen si...) Ustø og svimmel som 4 i promille og kortpusta bare æ tenke på å røre kroppen! Snørrat og hosten sitt juppt nerri lungan og sende surka opp når æ hoste. Hodepine e æ vant til og ho har dundra godt heile vekka!

Og alt det her med to vaksina innabords! Vil ikkje vette kossn det hadde vært uten!

No sitt æ i godstoln og har vært feberfri i et døgn, men resten av skrottn e ikkje heilt med enda. Men Folkehelseinstistuttet sir at æ kan gå ut av isolasjon 5 døgn etter sykdomsutbrudd eller hvis æ har feber må æ har vært feberfri 24 tima etter de 5 døgnan. Så æ e fri fra isolasjon, men fanga i kroppen! Blir hjemme noen daga tell!....

Kjøp tilgang eller

Få øyeblikkelig tilgang til alt innhold

Kampanjeabonnement

5 uker for 5,-

Bestill her!

Månedsabonnement (digitalt)

210,-

Bestill her!

Kvartalsabonnement (digitalt)

610,-

Bestill her!

Årsabonnement (komplett)

2990,-

Bestill her!

Powered by Labrador CMS