SKADEFRI DAG: Torsdag 1. juni ønsker Personskadeforbundets Bjørn-Tore Øvergård, velkommen til «Skadefri dag» i Nordkjosbotn med fokus på at folk skal holde blikket på veien og ikke på mobilen.
SKADEFRI DAG: Torsdag 1. juni ønsker Personskadeforbundets Bjørn-Tore Øvergård, velkommen til «Skadefri dag» i Nordkjosbotn med fokus på at folk skal holde blikket på veien og ikke på mobilen.

Bruk ikke mobiltelefon – men hold blikket på veien

Personskadeforbundet markerer nasjonal, årlig personskadeforebyggende og holdningsendrende kampanje den 1. juni. I år skal «Skadefri dag» markeres i Nordkjosbotn der tema er mobilbruk.TRAFIKKSIKKERHET

Publisert Sist oppdatert

Styremedlem i Personskadeforbundet LTN, Bjørn-Tore Øvergård, viser til at 2022 var et hardt år i trafikken og veldig mange mistet livet eller ble alvorlig skadet.

– Teksting og bruk av mobiltelefon mens man kjører bil er ulovlig i Norge. Likevel er det er økende problem som dessverre fører til farlige trafikksituasjoner og unødvendige og alvorlige skader. Personskadeforbundet setter derfor viktig og nødvendig søkelys på mobilbruk og bilkjøring for årets Skadefri Dag-kampanje, sier Øvergård.

Økt bevisstgjøring

Han forteller at Personskadeforbundet LTN har jobbet med skadeforebygging i nærmere 40 år og ideen til «Skadefri Dag» kampanjen kom fra et ønske blant medlemmene om å ha et årlig arrangement for økt bevisstgjøring.

– Siden 2020 har Personskadeforbundet årlig markert den nasjonale holdningsendrende og skadeforebyggende kampanjen 1. juni. Målet er å bidra til en nedgang i antall ulykker med alvorlig personskade, sier Øvergård.

100 milliarder årlig

Han viser til at personskader som følge av ulykker, forgiftninger og vold koster samfunnet om lag 100 milliarder årlig og skadeforebygging er derfor et viktig samfunnsøkonomisk anliggende.

– Skadefri Dag 1. juni er foreningens helt egne organisasjonsdag og er offisielt registrert hos Frivillighet Norge. Hvert år samler organisasjonens 30 lokallag seg rundt et relevant tema knyttet til skadeforebygging og gjør viktig og variert informasjons arbeide for å øke bevisstheten hos nordmenn for å bidra til en reduksjon i skadestatistikken, sier Øvergård.

Ønsker velkommen

Avslutningsvis forteller han at det vi være konkurranser, og at det vil bli servert både kaffe og vafler.

– Vi ønsker flest mulig velkommen til Nordkjosbotn denne torsdagsettermiddagen. Her skal Tromsø og omegn lokallag gjøre vårt til at folk skal holde blikket på veien og ikke på mobilen, avslutter Bjørn-Tore Øvergård.

Powered by Labrador CMS