KLAR TALE: Nils-Ole Foshaug og Troms Ap er klar i sin uttalelse om helikoptersaken på Bardufoss. Arkivfoto: Kristine Aarhaug Foto: Kristine Aarhaug
KLAR TALE: Nils-Ole Foshaug og Troms Ap er klar i sin uttalelse om helikoptersaken på Bardufoss. Arkivfoto: Kristine Aarhaug Foto: Kristine Aarhaug

Dette mener Troms Ap om helikoptersaken

Representantskapet i Troms Arbeiderparti (Ap) kommer med en uttalelse om Bardufoss og helikopterplassering.

Publisert Sist oppdatert

Som en av sakene Troms-laget av Arbeiderpartiet har sendt uttalelse rundt, er saken om helikopterkapasiteten på Bardufoss. Stortingspolitiker og tidligere Målselv-ordfører, Nils-Ole Foshaug, er leder av Arbeiderpartiet i Troms.

I uttalelsen skriver partiet at de mener den nordligste landsdelen særskilt er viktig i et geopolitisk og strategisk bilde.

– Derfor må dagens forsvarsstruktur ressurssettes med økonomi, utdannet personell og en forsering av vedtatte investeringer i gjeldende langtidsplan, skriver Foshaug og Troms Ap.

Videre skriver partiet:

– I dette inngår at Hæren anskaffes helikoptre, med Bardufoss som hovedbase. Det samme gjelder Sjøforsvaret, der maritime helikoptre spiller en delfunksjon i et helhetlig sjøforsvar sammen med Fregattvåpenet og Kystvakten.

I uttalelsen går det fram at Troms Ap vil investere mer i Forsvaret, av den grunnen at et sterkt forsvar er fredstryggende.

Partiet ønsker også at det bygges nok boliger til forsvarsansatte som gjør at de kan bosette seg på tjenestestedet med sine familier.

Powered by Labrador CMS