Alt for Norge:

OL NESTE: Mandag kom bekreftelsen: Erik Valnes fra Bardufoss OIF er klar for vinter-OL for Norge i februar. Foto: Ivar Løvland
OL NESTE: Mandag kom bekreftelsen: Erik Valnes fra Bardufoss OIF er klar for vinter-OL for Norge i februar. Foto: Ivar Løvland

Erik klar for medaljekamp i OL

RUSTAHØGDA: Mandag kom det første OL-uttaket. Det var ikke uventet at navnet til Erik Valnes fra Bardufoss OIF var blant dem.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg følte meg ganske sikker på at jeg var med der, sier 25-åringen fra Sørreisa.

Tirsdag feiret han uttaket med ei intervalløkt med seks ganger seks minutters drag i skiløypene på Bardufoss skisenter.

BOIF-løperen følte at han «spikret» OL-uttaket med sprinten i Davos forrige helg der han var nest beste nordmann på en 4. plass, bare centimeter unna pallen.

– Da skjønte jeg at plassen var sikret, og at det var litt «check», nå er det bare å glemme plan B og plan C. Nå er det plan A som gjelder, sier Erik Valnes.

OL i Beijing i Kina går fra 4. til 20. februar. Der er Valnes et sikker kort på sprinten i fristil, og ikke minst lagsprinten i klassisk stil. I tillegg er han høyaktuell til den klassiske distansen over 15 km – og en stafettetappe for Norge i klassisk.

På sprintene går han for medalje:

– I OL er det medaljer som gjelder. Det å gå for Norge er stort, sier Erik Valnes.

Han nevner seks-sju-åtte navn som han mener vil kjempe om medaljene. Blant de navnene er hans eget, i tillegg til Johannes Høsflot Klæbo, Håvard Solaas Taugbøl, italienske Pellegrino, franskmennene Jouve og Chanavat og russeren Ustiugov.

– Jeg tror ikke det vil komme noen overraskelser på sprinten i OL. Jeg tror medaljene fordeles blant de nevnte, sier Erik Valnes.

På lagsprinten har han ingen vansker med at Norge er favoritter.

– Det er vi nok, sier BOIF-løperen, som blir klubbens første OL-deltaker etter at Bjarte Engen Vik dominerte i kombinert i 1998 i Nagano. Da vant han både individuelt gull og lag-gull med Norge.

Norge

Disse norske langrennsløperne fikk klarsignal i første uttaket til Olympiatoppen: Maiken Caspersen Falla, Helene Fossesholm, Therese Johaug , Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng. Hans Christer Holund, Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger, Håvard Solås Taugbøl og Erik Valnes,

Det ble også tatt ut utøvere innen curling, freeski, kombinert, skiskyting, skøyter og snowboard. Neste OL-uttak er 10. og 18. januar.

Powered by Labrador CMS