Fødende kvinner

Laila Johannessen, ordførerkandidat Balsfjord Senterparti.
Laila Johannessen, ordførerkandidat Balsfjord Senterparti.

Hvem er vel ikke blitt overrasket og sint over den tilstanden vi har fått presentert i media de siste ukene, fra UNN og fødeavdelingen i sommer.

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Fra debatten i Tromsø fikk vi en meget sterk historie fra Renate, for en utrolig sterk kvinne, om deres grufulle opplevelse i sommer på fødeavdelingen. Hvem ble ikke grepet av den, vi kunne tydelig se at både Erna og Jens også ble berørt.

Balsfjord Senterparti støtter selvsagt og er veldig glad for at Troms Senterparti følger opp denne saken og er så tydelige på at dette slettes ikke er greit og krever umiddelbare tiltak fra UNN og Helse Nord. 

Troms Senterparti krever:

• Kvinner har krav på å føde i trygge omgivelser uansett hvor de bor. De skal ha kyndig jordmor og legehjelp under fødselen og med tilstrekkelig tid og omsorg til hver enkelt fødekvinne.

• At følgetjenesten prioriteres, og at der det er mer enn 1 time reisevei til sykehuset skal det være med jordmor i bilen eller ambulansen.

• Vi mener at fødselsomsorgen må finansieres som en akutt-tjeneste.

• Vi mener at det skal være én-til-én-omsorg under aktiv fødsel og at Helsedirektoratets anbefaling om en bemanningsnorm som sikrer trygghet, kvalitet og en til en omsorg for kvinner i aktiv fødsel må stilles som ett krav.

• Helseforetaksmodellen må avvikles.

I en landsdel hvor vi i tillegg sliter med å opprettholde befolkningstall er ikke slikt akseptabelt. Vi må ha trivsel på jobb for de ansatte, trygghet for de fødende og kvalitet i offentlige tjenester. Ingen å miste <3

Powered by Labrador CMS