FÅR STØTTE: Reistadløpet AS får 2,5 millioner kroner i støtte fra fylkeskommunen for 2023. Her fra starten av 2022-utgaven av rennet fra Setermoen til Bardufoss. Foto: Ivar Løvland
FÅR STØTTE: Reistadløpet AS får 2,5 millioner kroner i støtte fra fylkeskommunen for 2023. Her fra starten av 2022-utgaven av rennet fra Setermoen til Bardufoss. Foto: Ivar Løvland

Gir 2,5 millioner i støtte til Reistadløpet

Reistadløpet AS er bevilget 2,5 millioner kroner i støtte for dette året fra fylkeskommunen. – Svært gledelig, sier styreleder Jørn Erik Berntsen.

Publisert Sist oppdatert

Det er de to langløpskonkurransene, det tradisjonsrike Reistadløpet fra Setermoen til Bardufoss og årets nykommer, Summit 2 Senja, som er bakgrunnen for tildelinga. Det nye rennet går fra Bardufoss til Finnsnes dagen etter selve Reistadløpet, og er finaleløpet i årets Ski Classics.

– Vi investerer i en viktig internasjonal idrettsmønstring i regionen, men også i en 10 mil lang folkehelsetrasé fra Finnsnes til Setermoen, sier fylkesråd for næring, plan og miljø, Karin Eriksen (Sp), i ei pressemelding.

Den solide støtten fra fylkeskommunen settes stor pris på av arrangørene, og styreleder i Reistadløpet AS, Jørn Erik Berntsen, applauderer vedtaket og sier at dette er et godt politisk vedtak, helt i oberst Ole Reistad sin ånd. Reistadløpet ble arrangert første gang i 1958, til minne om obersten som var sjef for Luftkommando Nord-Norge på Bardufoss.

– Ole Reistad var en samfunnsbygger av rang, og som sjef for flyvåpenets avdeling på Bardufoss etter andre verdenskrig bidro han sterkt til utbygging av ski- og åpne friluftshytter og idrettsanlegg i Indre-Troms. Han snakket ivrig om folkehelse, og gjennom hans minneløp har vi forsøkt å følge opp også denne dimensjon ved siden av det rent sportslige. At Troms og Finnmark fylkeskommune så sterkt bidrar til dette er svært gledelig, sier Jørn Erik Berntsen i pressemeldinga.

Fylkesråden for næring viser til den internasjonale markedsføringsverdien når hun skal begrunne tildelinga av 2,5 millioner kroner til langløpshelga i Indre Troms. I fjor hadde direktesendingene fra Reistadløpet 1,1 million seere på norsk og svensk fjernsyn, i tillegg til stor eksponering i sosiale medier. 13 land sendte løpet direkte, mens 30 land hadde nyhetsinnslag om langløpet som inngår i langløpscupen Ski Classics som går gjennom hele skisesongen.

– Løpene fremmer reiselivsaktivitet i en periode hvor den ordinære vintertrafikken er avtagende og hvor det er kapasitet til å ta imot nye gjester. Gjennom finalehelga i langløpscupen markedsføres ikke minst regionens styrke i å tilby snøsikre opplevelser på våren når skisesongen i verden for øvrig er på hell. Fylkeskommunen ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med skiidretten i vår region i årene som kommer, sier fylkesråd Karin Eriksen i pressemeldinga.

Powered by Labrador CMS