KLARE FOR JUL: Veileder Carina Lamo og medarbeiderne Karoline Bjerkmo, Henriette Larsen og Mona Bjørklund er alle klare for jul. Onsdag solgte de julegaver til kunder på Gullgruva. Foto: Torbjørn Kosmo
KLARE FOR JUL: Veileder Carina Lamo og medarbeiderne Karoline Bjerkmo, Henriette Larsen og Mona Bjørklund er alle klare for jul. Onsdag solgte de julegaver til kunder på Gullgruva. Foto: Torbjørn Kosmo

Givende førjulstid for de ansatte på Gullgruva

MÅLSELV: Torsdag var vi innom Gullgruva på Olsborg for å sjekke ståa på «dagen før dagen». Der ble vi møtt av en juleklar gjeng.

Publisert Sist oppdatert

Siden 1. november har de ansatte hos Gullgruva vært i full julemodus. Det var nemlig da butikken åpnet for julesalg. Og på tross av at butikken åpnet julesalget tidlig, har kundene brukt butikken flittig.

Dagen før julaften var ikke kundetrykket særlig høyt cirka to timer før butikken stengte dørene sine.

– Vi har ikke merket noe særlig av at folk har kommet i siste liten for å kjøpe julegaver. I dag har vi hatt besøk av våre faste kaffegjester på morgenen, men vi har hatt noen kunder innom. I dag har det gått mest i gavekort, men det har absolutt blitt solgt noen julegaver også, sier veileder og tilrettelegger hos Gullgruva, Carina Lamo.

Mange forskjellige gaver

I butikken selger de alt fra garn og egenproduserte tennbriketter, til såler, sitteunderlag, duftlys og morsomme hilsningskort.

Karoline Bjerkmo og Henriette Larsen var torsdag tydelig spent og klar for julaften. For dem er det givende å stå bak kassa på Gullgruva for å selge julegaver. De tilhører opprinnelig ungdomsgruppa til Montar, men steppet inn som vikarer på Gullgruva-butikken som følge av sykdom og ferie blant andre ansatte.

– Det er mange av husflidsproduktene våre som etterspørres. Vi hadde innom ei som hadde reist fra Sjøvegan sammen med barnet sitt. Det er spesielt tennbriketter vi selger mye av i disse tider, sier Bjerkmo.

Ei stolt dame

Hun legger til:

– Jeg er kry og stolt over å få være en del av dette. Det gir en indre glede når man får være med på å lage varer som betyr noe for folk og som er etterspurt, sier Bjerkmo.

Selv om kundetrykket ikke har vært så merkbart dagen før julaften kan likevel veileder Lamo konstatere at omsetninga har vært god gjennom perioden butikken har vært i julemodus.

– Vi har hatt gode tall både i november og desember. Det er folk innom jevnt og trutt innom. Det er et godt samhold her, og det gjør at det å jobbe på dager som disse ikke er like ille, sier Lamo.

Åpner etter nyttår

Samtidig skyter Larsen og Bjerkmo inn:

– Det er veldig koselig, og spesielt nå som vi ser fram mot julaften. Det er litt stress, men det er helt naturlig, smiler de.

Midt på ettermiddagen torsdag har Gullgruva stengt for i år. De åpner først igjen tidlig i januar.

Powered by Labrador CMS