FAR OG SØNN: Øyvind Løkstad er leder i Målselv skytterlag som har god rekruttering av unge skyttere, som sin egne sønn Christian Nitter Løkstad. 12-åringen har skutt i flere år allerede. Foto: Ivar Løvland
FAR OG SØNN: Øyvind Løkstad er leder i Målselv skytterlag som har god rekruttering av unge skyttere, som sin egne sønn Christian Nitter Løkstad. 12-åringen har skutt i flere år allerede. Foto: Ivar Løvland

I dette laget er rekrutteringa av beste sort

I Målselv skytterlag er rekrutteringa så god at de har bedre kapasitet på skytebanen som ett av sine største ønsker for de kommende årene.

Publisert Sist oppdatert

– Hos oss er rekrutteringa veldig bra. Vi har jevnt over 20 ungdomsskyttere på trening hver uke, og det ser ut til at de trives. Det har gitt oss et nesten luksusproblem, sier leder i Målselv skytterlag, Øyvind Løkstad.

Med av samlagets beste rekruttering medfører det at det er trangt på standplass, og skytterlaget må bruke langt flere timer på standplass for å kunne gi plass til alle som vil trene.

– Vi er nesten gått ut på banekapasitet, og vi må holde på mange kvelder for å komme igjennom alt og få plass til alle. En utvidet skytebane står derfor veldig høyt prioritert for oss, både for stevnegjennomføringer og trening. Det hadde vært topp å få en ny bane, sier Øyvind Løkstad.

Sliter ikke

Dermed er skytterlaget i Målselv litt motsatt av noen andre som sliter med å få gjennomslag for skyttersporten blant ungdommen.

– Vi har hard kamp fra hallidretter og ballidretter. Det er mange tilbud å velge mellom på Bardufoss, men vi opplever ei god tilstrømming av unge skyttere. Vi har et jevnt påfyll hvert år, sier Løkstad.

Han vil ikke si at de er et foregangslag i så måte, men mener de gjør en bra jobb:

– Det er veldig mange andre flinke lag i Troms å konkurrere med om den tittelen, men vi har flinke ungdomsledere som får ungdommene til å oppleve mestring rett og slett, sier Løkstad.

Inngang

De bruker skytterskole hver høst som inngangsbillett for nye yngre skyttere, og med tett oppfølging opplever de at mange av de som starter med skyting, også fortsetter.

– Selv om vi har mange aktiviteter og idretter å konkurrere med, er det likevel mange som finner at skyting passer best for dem, sier Øyvind Løkstad.

Ikke bare derfor

Han egen sønn, Christian, er en av de yngre skytterne som har funnet sin sport i skyting. Det er ikke bare fordi pappa er leder av skytterlaget:

– Det betyr litt, men det var ikke bare derfor jeg startet, sier 12 år gamle Christian Nitter Løkstad.

Han har allerede drevet med skyting i fire-fem år, og trives godt med sporten. Nå er han i rekruttklassen, og denne uka har det vært Nordlyscupen og seks stevner som har stått i fokus:

– Som skytter er det viktig å ha god konsentrasjon, være presis og være flink til å holde våpenet i ro, sier Christian.

Prøver får flere med

Han har noen kompiser som driver med samme sporten, men skulle gjerne fått flere med seg til skytebanen.

– Det hadde vært gøy å få flere med, og jeg prøver å reklamere med sporten for dem for å få dem til å begynne, sier Christian Nitter Løkstad.

På Rislamoen skjøt han torsdag kveld til 339 poeng.

– Skyting er bare gøy, det er ikke resultatene som er viktigst, sier han og smiler.

Powered by Labrador CMS