Kompetanse og kvalitet i lokalmiljøet:

IKKE BARE MØBLER: Kontordesign i Heggelia tilbyr mange ulike typer av solavskjerming, og dette er produkter også privatpersoner i stadig større grad benytter seg av. Her ved daglig leder Christian Sletbakk. Foto: Vera Lill Bjørkhaug
IKKE BARE MØBLER: Kontordesign i Heggelia tilbyr mange ulike typer av solavskjerming, og dette er produkter også privatpersoner i stadig større grad benytter seg av. Her ved daglig leder Christian Sletbakk. Foto: Vera Lill Bjørkhaug

Kontor pluss design er lik god butikk

BARDUFOSS: Kontordesign er tre år unna å kunne feire sitt 20-årsjubileum. De eier nå de samme lokalene i Heggelia som de først leide og har ikke angret en dag på at de valgte å plassere seg nettopp her.

Publisert Sist oppdatert

Kontordesign har etablert seg i et marked med mange aktører og der det florerer av kataloger og nettsider som tilbyr tilnærmet de samme produktene via netthandel. Ofte også til langt lavere priser.

Derfor er heller ikke den gjengse kunden hos Christian Sletbakk og kollegaene hans Ola Hvermansen som vil bytte ut kjøkkenstolen på hjemmekontoret sitt med en litt behageligere en. Til det er prisene på produktene for høye, noe de selv er klar over.

– Vi har ikke så mange privatkunder. De fleste som bruker oss er offentlige etater samt små og mellomstore bedrifter, forteller han.

Sletbakk er daglig leder i bedriften og har vært «i huset» siden oppstart. Og de har oppdrag nok til å sysselsette ni ansatte fordelt på to kontorer.

Stadig større på solavskjerming

Innimellom blir de tilbudt å ta del i prosjekter som innebærer leveranser til nybygg, som også er en viktig del av inntjeninga deres. Men det er ikke her det største nedslagsfeltet deres er.

– Hoveddelen av salget vårt er til oppgradering av eksisterende forretningsbygg, og da møbler og utstyr til kontorer, møterom, kantine og garderober, for å nevne noe, sier Sletbakk.

Det mange ikke er klar over, er at Kontordesign også leverer solavskjerming, det være seg utvendig som innvendig.

– Selv om mange privatkunder synes kontormøblene våre koster for mye, har vi stadig flere som er villig til å legge penger i solavskjerming. Også utvendig solavskjerming, eller screens, er blitt populært, og mange synes det er trygt å ha noen til å komme og montere, forteller han.

Spesialtilpasninger

Selv om Kontordesign ikke alltid er konkurransedyktige på pris på produktene sine, mener de selv at de tar det igjen på servicesida. Ikke minst med det at de kan tilby kundene spesialtilpassede løsninger der standardutstyr og standardmål ikke passer.

– Noen av våre leverandører er snekkere og kan bygge møbler etter kundens behov. Selv har vi en montør som er utdannet møbelsnekker i tillegg, og også det har vi ofte god bruk for, forteller Sletbakk.

En av dem som har dratt nytte av denne spesialkompetansen er ifølge Sletbakk Salmar. Der har de bygget en skranke etter mål og etter lakseanleggets eget ønske, og i materialer og med et utseende som er unikt og ikke kan kjøpes fra noen eksisterende katalog.

Ikke lenger voksesmerter

Beliggenheta midt i sentrum av Heggelia, kun noen få meter fra E6 og midt i 50-sonen, er de meget fornøyd med. Det gir lett adkomst for både leverandører og kunder.

Da de flyttet inn i lokalene i Heggelia for 16 år siden var det svært begrenset lagerplass. Tilbygget til venstre i bildet var raskt på plass da de etter hvert kjøpte tomta og har løst dette problemet.
Da de flyttet inn i lokalene i Heggelia for 16 år siden var det svært begrenset lagerplass. Tilbygget til venstre i bildet var raskt på plass da de etter hvert kjøpte tomta og har løst dette problemet.

Da de startet opp i 2005 var det med å leie de lokalene som butikk og kontorer er i nå. Det var svært begrenset med lagringsplass, og løsninga ble å leie tomme butikklokaler i Heggelia hos butikker som avviklet drifta. Ikke akkurat lettvint, men på den tida nødvendig.

– Det var veldig godt å få bygget seg eget lager og få alt under ett og samme tak, slår Sletbakk fast.

«Feit» på fisk

Halvannet år med korona har etter Sletbakks syn ikke påvirket Kontordesign i nevneverdig grad. De har ei avdeling i Tromsø, og han sier at det nok var der de merket det mest i den tidlige fasen i fjor vår, da både Universitetssykehuset og Universitetet, som er gode kunder, stengte helt ned.

Samme høst var det meste tilbake til normalen igjen, og de ni ansatte har hatt nok å gjøre gjennom perioden, og de har unngått permitteringer.

Sjømatnæringa har vært en stor og innbringende oppdragsgiver for kontorbedriften i Målselv.

– Det starta i Jøvik hos Salmar, så Salaks sitt settefiskanlegg, og nå er det lakseslakteriet på Silsand. Vi har til og med levert til laksenæringa på Island, opplyser Sletbakk.

Powered by Labrador CMS