Målselv Høyre vil ha lavere eiendomsskatt.

Martin Nymo - ordførerkandidat Målselv Høyre.
Martin Nymo - ordførerkandidat Målselv Høyre.

Høyre har igjennom valgkampen flere ganger sagt at det er realistisk å sette ned eiendomsskatten. Det har ikke de andre partiene tro på.

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Til og med vår samarbeidspartner de siste 4 årene- Senterpartiet har sagt at det ikke er mulig. Gjennomsnittlig eiendomsskatt på 120 kvm bolig i Målselv har i perioden 2019-2023 gått ned fra 7700- 4312 kr. Det tilsvarer 44% ned på private boliger og hytter- et kutt på 6 mill. Det har vi klart å bake inn i årsregnskapet, og har hatt et samlet overskudd på drifta på vel 62 millioner for perioden. Det viser at det er mulig å kutte i eiendomsskatten, og samtidig klare å beholde gode velferdstjenester. 

 

Vi ser at det i flere kommuner styrt av skattepartiene AP og SP tar nå til orde for å heve makstaket som i dag er på 4 promille for boliger og hytter. Målselv Høyre garanterer at hvis vi styrer kommunen så skal eiendomsskatten videre ned de neste årene. Eiendomsskatten for næring er også på maks i Målselv- noe som erkonkurransevridende i forhold til nabokommunene. Målselv Høyre tror at nyetableringer og investeringer vil gå opp hvis vi ogsåsenker denne promillen. 

 

Kommunale avgifter skal også holdes lave! Ofte er dette selvkost, og investeringer skal finansieres av gebyrer for våre innbyggere. Når vi i dag etablerer nye anlegg innen vann og avløp så bruker vi utstyr og materiell som det forventes at levetida øker til 60-80 årpå. Tidligere har 40 år vært en referanse på levetid. Økt levetid må gjenspeiles med tilsvarende nedbetalingstid av lånet som skal tilsvare selvkost. Det vil holde utgiftene til våre innbyggere nede, og det betyr at vi vil beholde mer av egen inntekt. 

 

Målselv Høyre er opptatt av lommeboka til folk. Rentene er høye, maten er dyr og folk må generelt bruke mer penger på å leve. Vi vil strekke oss langt for å få de andre partiene med på å forstå dette. Dette vil vi også ta med oss når det skal foretas en ny 10 års- taksering av våre boliger for å sette eiendomsskatten fra 2025 av. Stem Høyre hvis du vil sitte igjen med mer penger av egen inntekt. 

Powered by Labrador CMS