Alle er veldig glade for at saken endelig har ordnet seg.
Alle er veldig glade for at saken endelig har ordnet seg.

Har endelig kommet til en løsning rundt kleslageret til Røde Kors

Lenge levde Målselv Røde Kors i et uvisse om lageret, men nå har en permanent løsning endelig kommet på plass. 

Publisert Sist oppdatert

Ved utgangen av torsdag gikk avtalen mellom Røde Kors i Målselv og Høgtun Kulturklynge ut.

Denne avtalen har over lengre tid sikret organisasjonen å ha et kleslager inne i bygget som har blitt brukt til å bidra overfor flyktninger med de klærne de til enhver tid har hatt behov for.

I lang tid har også Røde Kors visst at de måtte finne seg et nytt sted å ha klærne, men lenge så ikke dette ut til å ordne seg.

Fant løsning

Før nå. For Trollhaugen vil fra og med nå være Røde Kors' nye lokaler.

– Målselv Røde Kors etterlyst hjelp og løsninger for sin aktivitet, særlig med tanke på kleslageret som Målselv Røde kors drifter på ren frivillighet. Etterspørselen og behovet for kleslageret har vært mye større enn mulig å forutse, og er en stor ressurs for Målselv kommune på et område som ikke dekkes av andre, skriver Målselv Røde Kors i en pressemelding.

Nye Troms har tidligere omtalt at ordførerkandidat i Arbeiderpartiet, Ragnhild Furebotten, har stilt opp for å finne en løsning på vegne av organisasjonen.

-  Det var først i juli, da Ragnhild Furebotten tok kontakt med oss og foreslo Trollhaugen som egnet sted at vi har begynt å se lys i tunellen, sier Bente Pedersen for Målselv Røde Kors.

– I dag har avtale med Målselv kommune blitt landa, og det er stor positivitet og velvilje fra alle hold, heter det i pressemeldinga.

Imponerte

Det er Venneforeningen for Trollhaugen som på vegne av Målselv kommune drifter Trollhaugen på Moen, like ved E6.

– Vi har hatt møte med Målselv kommune, sammen med leder av venneforeninga Jan Kristian Vestjord og Ragnhild Furebotten som har vært initiativtager. Det var et utrolig positivt møte med kommunen, og nå når brikkene falt på plass er det stor innsatsvilje for å få tilrettelagt slik at vi kan komme oss i hus raskt. Vi er imponert over den gode løsninga som vi nå har fått på plass, sier leder av Målselv Røde Kors, Therese Iselvmo.

Powered by Labrador CMS