ÆRESMEDLEM: Kirsten Krane ble på årsmøtet i Bardu IL i forrige uke utnevnt til æresmedlem av idrettslaget. Foto: Bardu IL
ÆRESMEDLEM: Kirsten Krane ble på årsmøtet i Bardu IL i forrige uke utnevnt til æresmedlem av idrettslaget. Foto: Bardu IL

Nå er Kirsten det andre kvinnelige æresmedlemmet i Bardu IL

Bardu IL hadde fem æresmedlemmer. På årsmøtet nylig ble Kirsten Krane utnevnt som klubbens sjette sådanne.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg ble helt tatt på senga og overrasket over den utmerkelsen. Den hadde jeg ikke ventet, sier Kirsten Krane.

I idrettslaget sin begrunnelse for utnevnelsen heter det at Kirsten har vært en viktig bidragsyter og ildsjel i Bardu idrettslag i mange år, med friidretten som hennes hjertebarn. Den gruppa tok Kirsten ansvar for etter at den gjenoppsto i 1996, og fire år senere ble lagt inn under skigruppa. Da friidrettsgruppa ble ei egen gruppe under idrettslaget i 2019, ble Krane leder. Den rollen har hun fortsatt, samtidig som hun bidrar som trener.

Krane har vært instruktør og i styret til barneidrettsgruppa i mange år, og siden 2005 har hun vært valgt inn i kretsstyret til friidretten, der hun har hatt ansvar for mosjon og integrering.

– Jeg fleipet jo med at det snart var på tide at idrettslaget fikk et kvinnelig æresmedlem, men at det ble meg, det hadde jeg ikke drømt om, sier Kirsten Krane.

Bardu IL har fire menn og en kvinne som tidligere er utnevnt som klubbens æresmedlemmer. Disse er Fred Børre Lundberg, Ernst Hansen, Rolf Hansen, Jarle Heimdal og Kitty Walle. Sistnevnte ble utnevnt i 2005 som det første kvinnelige æresmedlemmet under 100-årsfesten i 2005.

Nå er altså 68 år gamle Kirsten i samme «eksklusive» klubben. Men det blir ikke snakk om å gi seg med idrettsorganisering av den grunn:

– Nei, jeg trives så godt med dette, så jeg vil selvsagt fortsette. Dette er bare artig, og idretten har gitt meg mye, sier Kirsten Krane.

Hun kommer opprinnelig fra Narvik, men flyttet til Bardu på 1980-tallet. I høst ble hun pensjonist etter mange år som lærer på Bardufoss videregående skole. Der har hun blant annet vært primus motor for Tinestafetten som de har arrangert årlig.

– Å leve uten idrett går ikke, og særlig er friidretten hjertet mitt nært. Når vi nå får en ny bane her, håper og tror jeg at vi får et oppsving for friidretten i Bardu, sier klubbens ferskeste æresmedlem.

Powered by Labrador CMS