NORMAL FEIRING TILBAKE: Nå planlegges det for ei normal 17. maifeiring på Setermoen. Dette bildet er fra feiringen i 2018. Arkivfoto: Knut Solnes
NORMAL FEIRING TILBAKE: Nå planlegges det for ei normal 17. maifeiring på Setermoen. Dette bildet er fra feiringen i 2018. Arkivfoto: Knut Solnes

Nå skal det bli «god gammeldags» 17. mai i bygda

Planleggingen av årets 17. mai-feiring er i gang i Bardu. Nå håper man på en tradisjonell feiring etter at koronapandemien har preget nasjonaldagsfeiringen de to siste årene.

Publisert Sist oppdatert

Man kan nærmest kalle det for en god og gammeldags feiring siden vi må tilbake til i 2019 for å finne sist man kunne feire på tradisjonelt vis.

Også i år er arrangementet satt ut til 8. klasse ved Bardu ungdomsskole. Det har etter hvert blitt en tradisjon.

Folkefest

Nye Troms får opplyst at det nå rigges for folkefest i Bardu på nasjonaldagen. Det er satt ned en egen komité som jobber med planleggingen, og to og en halv måned før feiringa er alt på skinner.

«Vi planlegger med en tradisjonell feiring i Barduhallen, nå som restriksjonene er borte. Det skal bli en folkefest, hvor vi oppfordrer innbyggerne i Bardu til å delta, og skape den gode stemningen det alltid har vært, før pandemien», heter det i en melding til avisa.

Stort tog

Dette innebærer at det blir stort barnetog, leker og 17. maikafé slik tradisjonene var før pandemien kom i mars 2020.

Komiteen ved ungdomsskolen lover å komme tilbake med ytterligere informasjon etter hvert. Leder for komiteen er Laila Korsvoll.

Powered by Labrador CMS