POSITIV: Ordfører Gunda Johansen er svært positiv til utbygginger og etableringer i kommunen. Arkivfoto: Sol Gabrielle Larsen
POSITIV: Ordfører Gunda Johansen er svært positiv til utbygginger og etableringer i kommunen. Arkivfoto: Sol Gabrielle Larsen

Nybygging og vekst i næringslivet gjør Gunda optimistisk

De siste årene har det vært utvidelser, nybygging og satsing i Balsfjord kommune. Ordfører Gunda Johansen mener det er med på å gjøre Balsfjord til en attraktiv kommune på flere områder.

Publisert Sist oppdatert

Det har de siste årene skjedd mye i Balsfjord både med tanke på privat næringsliv, idrettslag og kommunale tiltak. På Storsteinnes bygges det i skrivende stund ny fotballhall som skal stå klar til nyttår. I Nordkjosbotn er det en flunkende ny Extra-butikk, og snart er Ferda også klar med nytt bygg. Ikke minst er det vedtatt bygging av ny sentralskole på Meistervik.

– Det er selvfølgelig veldig positivt. Hver ny- eller reetablering er kjempepositivt, sier ordfører Gunda Johansen.

Hun nevner samtidig blant annet etableringen av Spar på Storsteinnes og apoteket på Nordkjosbotn som positive tilskudd i kommunen. Johansen forklarer videre at hun tror bedriftene har gode betingelser i Balsfjord.

Arealutfordringer

I følge ordføreren har kommunen flere henvendelser, blant annet fra kraftkrevende industri. Den største utfordringen er i så måte mangelen på arealer til nye etableringer.

– Vi har en del utfordringer på areal før arealplanen er på plass. Det kan naturligvis ta litt tid, men vi håper på å komme i mål, forklarer Johansen.

Det er mye billigere å etablere seg her

Ordføreren påpeker også at nye bedrifter vil være med på å styrke de allerede etablerte bedriftene.

– Det er likevel viktig at det ikke blir for mye innen en og samme bransje, forklarer hun.

Handler lokalt

Under årene med pandemi opplevde mange lokale butikker og handelssteder en skikkelig oppsving. Det blir fremover spennende å se hvordan tallene til bedriftene påvirkes i kjølvannet av dette. Det kan tenkes at flere har oppdaget hva butikkene i nærområdet har å by på. Det tror også ordføreren.

– Jeg tror mange har fått økt fokus på lokalt næringsliv og benytter seg av de tilbudene som er i nærområdet, sier hun.

En attraktiv kommune

Ordfører Gunda Johansen uttaler at kommunen har fokus på å være bosetningskommune. Da er veksten i næringslivet en viktig brikke for tilflytting.

– Når det gjelder tilflytting er det en ting som er grunnleggende. Det er arbeid. Folk flytter ikke for å pendle til jobben, sier Johansen engasjert.

– Kan det tenkes at bygging av ny skole på Meistervik også kan bidra til mer tilflytting?

– Det tror jeg. Mange har nok sittet på gjerdet og ventet på en avgjørelse med tanke på skolen, svarer Johansen.

Gratis SFO

Videre nevner Johansen også barnehage og fritidstilbud som en viktig del av lokalsamfunnet, og at Balsfjord har mye som skal bidra til at kommunen blir attraktiv, både for nåværende og potensielle innbyggere.

Tiltakene som ordføreren mener gjør Balsfjord attraktiv for unge og småbarnsfamilier er mange. Blant annet er det gratis SFO for alle 1. klassinger i kommunen. Johansen nevner også lavere foreldrebetaling for barnehage enn mange andre steder og etableringstilskudd til husbygging og kjøp for unge under 34 år.

– Vi bør være attraktiv som kommune. I tillegg trenger vi fagfolk og ønsker alle som ønsker å flytte hit fra mer sentrale strøk velkommen, sier Gunda Johansen.

– Hvis du skulle nevnt én ting for å friste tilflyttere til kommunen fra for eksempel Tromsø. Hva ville det vært?

– Det er mye billigere å etablere seg her, er svaret fra ordføreren.

Powered by Labrador CMS