DÅRLIG: Troms fylkeskommune mottar fortsatt brev fra brukerne av Målsnesveien. Illustrasjonsfoto: Terje Tverås/arkiv
DÅRLIG: Troms fylkeskommune mottar fortsatt brev fra brukerne av Målsnesveien. Illustrasjonsfoto: Terje Tverås/arkiv

Nye klager på sterkt kritisert vei

Selv om det nylig ble klart at Målsnesveien skal opprustes neste år, fortsetter det å komme klagebrev på standarden.

Publisert Sist oppdatert

Troms fylkeskommune, som er eier av Målsnesveien (fylkesveg 854), mottar stadig henvendelser angående standarden på den sterkt kritiserte veien.

Nylig kunne ordfører i Bardu, Toralf Heimdal og ordfører i Målselv, Bengt-Magne Luneng, sammen med politikerkollegene Mari Siljebråten og Irene Lange Nordahl, presentere den fylkeskommunale satsingen på Bonesveien i Bardu og Målsnesveien i Målselv. Veiene skal rustes opp i løpet av 2023 og 2024, etter at prosjekteringen ikke kom i mål med tanke på oppstart i 2022.

Klager fortsatt

Men løfter om opprusting har ikke fått brukerne av veien til å slutte og sende klager til Troms og Finnmark fylkeskommune på standarden.

I et brev til fylkeskommunen fra en av brukerne av den utskjelte veien, beskrives fylkesveg 854 som et mareritt å kjøre på av innsenderen.

– Etter første snøfall med etterfølgende mildvær og kulde, er veien så sporete at det er farlig å ferdes. Kollisjoner og utforkjøringer har skjedd og jeg mener årsaksforhold ligger i veiens tilstand, skriver innsenderen.

Stor spordybde

Innsenderen beskriver kulda som kom etter det første snøfallet, gjorde at snøklumper på veikanten smeltet. Det har gjort at det har bygd seg opp is, som har skapt en stor spordybde. I tillegg trekkes det frem at en ikke kommer seg ut mot veikanten om en møter møtende trafikk, og at det på den måten oppstår farlige situasjoner.

– Spordybden flere steder er ulovlig på sommertid og oppbygd is som blir nedkjørt i spor, gjør ferdsel på veien til et sjansespill, heter det i brevet.

En annen innsender meldte tidligere i høst om at det hadde oppstått nye og farlige hull langs den kritiserte fylkesveien. I tillegg ble det trukket frem at telehiv sto bak skumle humper langs veien, som det så vidt var mulig å sige over med bil om en ikke vil rasere kjøretøyene. Innsenderen beskriver forholdene som uholdbare og lurer på om noe permanens forbedring vil gjøres.

Powered by Labrador CMS