NYE TILFELLER: Bardu kommune har inneværende uke 17 bekreftede tilfeller av koronasmitte. Illustrasjonsfoto: Knut Solnes
NYE TILFELLER: Bardu kommune har inneværende uke 17 bekreftede tilfeller av koronasmitte. Illustrasjonsfoto: Knut Solnes

Nye koronatilfeller blant eldre i Bardu

BARDU: Siden onsdag har Bardu fått seks nye smittetilfeller. Nå kommer kommunen med klare anbefalinger til sine eldste innbyggere.

Publisert Sist oppdatert

I inneværende uke er det nå 17 bekreftede tilfeller av koronasmitte i kommunen. Det skriver de på sine hjemmesider.

De fleste tilfellene er i aldersgruppa 75 og oppover, og Bardu kommune skriver at de har en større bekymring for den eldre aldersgruppa. De ber eldre om å være ekstra påpasselig med å følge anbefalinger og råd for å unngå å bli smittet.

Anbefaler avlysninger

Anbefalingene fra kommunen er å holde avstand, bruke munnbind der avstand ikke er mulig og begrense antallet nærkontakter.

Kriseledelsen i Bardu kommune hadde møte i dag, og anbefaler nå at arrangementer med eldre som hovedmålgruppe skal utsettes eller avlyses. Andre arrangementer kan gå som planlagt, men kommunen ber arrangører om å være oppmerksomme på anbefalingene og bidra til at disse følges.

Bardu eldreråd har valgt å avlyse julekonserten som skulle være i Bardu kirke førstkommende lørdag, skriver de på arrangementets side på Facebook.

I løpet av dagen blir det sendt ut SMS til alle innbyggere over 65 år, med råd fra kommunen angående smittesituasjonen.

Gir råd til eldre

Fra og med i dag oppfordrer Bardu kommune på det sterkeste å følge disse anbefalingene:

  • Hold avstand i det offentlige rom.
  • Bruk av munnbind der man ikke kan overholde avstand på 1 meter.
  • Begrense antall nærkontakter.
  • Den eldre aldersgruppen og uvaksinerte, bes om å være ekstra nøye med å følge smittevernrådene.
  • Arrangementer kan gjennomføres, men det bes om at det utøves forsiktighet ved å holde avstand, eller å bruke munnbind.

Anbefalinger er ikke lovpålagte regler, men anmodninger fra kommunen. Egne tiltak er iverksatt på i legetjenestene, hjemmesykepleien og på Barduheimen.

Idrett og aktivitet for barn og unge kan gjennomføres som normalt.

Powered by Labrador CMS