Ørkesløshet eller innovative tanker for by-utvikling i Målselv

Vanligvis leser jeg ikke Øyvind Tollefsens «røde» innlegg i avisene, men hans innlegg «Mens vi venter på Godot»  i Nye Troms den 9. mars får meg til å reagere.

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Her angripes hovedsakelig varaordfører og partiet høyre samt næringslivsaktører som evt. stemmer på dette partiet for det de gjør (skaper) og for det de ikke gjør.

Tollefsens oppsummering er at høyrefolk mangler skaperkraft men bygger blokker (i sentrum) hvor «folk sitter i solnedgang og tenker på Godot», i tillegg elsker de å stappe sugerøret ned i felleskassa».

All honnør til aktører som Målselv Maskin, Storegga og Thorbjørn Nymo for deres satsing lokalt med utbygging i sentrum noe som viser seg å være veldig ettertraktet. Folk fra hele kommunen flytter nå til sentrum hvor nødvendige tilbud er nært og som kan/bør videreutvikles.

Etter sammenhengende 43 år som næringslivsaktør i Målselv reagerer jeg på all destruktivitet og motstand mot å dra sammen for å få noe til.

I 1978 flyttet jeg tilbake til Målselv og startet asfaltfirmaet Topp-dekke as og med arbeidsområde i hele nord Norge. Firmaet ble etter hvert en økonomisk suksess, også for Målselv kommune skattemessig. Etter at firmaet ble solgt i 1996 har det meste av avkastningen blitt benyttet til utvikling i Bardufossområdet og hovedsakelig på Andslimoen Industriområde.

Vi har bygget og utviklet syv betydelige industri/forretningsbygg som driftes eller leies ut. Dette har skapt over 100 arbeidsplasser.

Manglende skaperkraft har vi ikke hatt, og vi har i alle år betalt millioner av skattekroner inn til felleskassa.

Dette nevnt uten å tilkjennegi noe partitilhørighet.

Jeg vil berømme initiativet varaordfører samt ordfører har tatt.

Vi må tørre å tenke stort for om mulig få videre utvikling i Målselv. Politisk spill og motsetninger har vi hatt nok av.

Det er jo ikke snakk om en by som plutselig skal dukke opp på Bardufoss, derimot noe (bystatus) som kan bidra- og føre til en fremtidig by.

Uten en «havresentral» i kommunen dauer alle hestene i bygda.

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS