Lars Anton vil undersøke mulighetene for å etablere nok et sunt fritidstilbud til befolkningen i og rundt Bardu.
Lars Anton vil undersøke mulighetene for å etablere nok et sunt fritidstilbud til befolkningen i og rundt Bardu.

Soldat med ambisjoner om sivil satsing: – Horisonten min på Setermoen blir potensielt forlenget

Lars Anton går inn i sitt fjerde år i Forsvaret og på Setermoen. På siden tar han initiativ til å etablere padeltennis tilbud i Bardu. 

Publisert Sist oppdatert

23 år gamle Lars Anton fra Oslo har gått verneplikten og tatt videre utdanning på Setermoen i Artilleribataljonen. Etter å ha sett suksessen og engasjementet rundt de nye tennisbanene på Setermoen, kom han og en kompis fram til at de ville undersøke mulighetene for å etablere nok et sunt fritidstilbud til befolkningen i og rundt Bardu.

Lars Anton går inn i sitt fjerde år på Setermoen. Nå vil han skape et fritidstilbud i kommunen.
Lars Anton går inn i sitt fjerde år på Setermoen. Nå vil han skape et fritidstilbud i kommunen.

– Jeg har spilt mye padel i Sør-Norge. Under en middag med en kompis pratet vi om tennisbanen som har gjort det veldig bra, men så slår det meg at banen kun kan være åpen når det ikke er snø på bakken. Da begynte vi seriøst å diskutere om vi skulle iverksette denne planen om å sette opp et padel senter her på Setermoen, forteller Lars Anton.

Ideen har vært vurdert fram og tilbake i lengre tid, men omsider kom man fram til at man skulle sjekke mulighetene. 

Av sikkerhets- og jobbmessige årsaker er etternavnet til Lars Anton anonymisert.

Tatt kontakt med kommunen

Lars Anton forteller han har vært i dialog med næringssjef Frode Bruvoll og at det for øyeblikket samarbeides og kartlegges muligheter. Planen er en billigst mulig løsning, ettersom satsingen kan komme fra egen lomme.

– Hvis det er mulig vil vi aller helst leie noe som allerede er bygd. Det legges ned senter andre steder i landet, så vi vil prøve å få kjøpt inn en bane som er brukt men som er i god stand, og fortest mulig få det opp å gå slik at vi har muligheten til å spille allerede i vinter. For så vidt tilby det til folk i nærheten også, sier han.  

Han ser for seg det vil slå an, men for sikkerhets skyld ser han for seg litt kampanjer for å la folk teste det ut. 

– Vi har vært litt i tenkeboksen om det er nok marked for det, om det er aktuelt og om det kommer til å bli noen kunder. Til slutt nå har vi konkludert med vi synes tallene og spekulasjonene våre viser at det kommer til å holde her oppe ettersom det ikke er noe konkurranse i nærområdet, forklarer han. 

Næringssjef Frode Bruvoll setter pris på lokale initiativ. Han er positiv til forespørselen fra soldaten. Arkivfoto
Næringssjef Frode Bruvoll setter pris på lokale initiativ. Han er positiv til forespørselen fra soldaten. Arkivfoto

Næringssjefen har sansen for dette initiativet.

– Som næringssjef setter jeg veldig pris på å få slike innspill. Det gjør det lettere å få realisert slike ting når noen har genuin interesse av det. Også er det et signal på at det kan bli et miljø ut av dette, så jeg synes det er flott at slike initiativ kommer.

Har stor tro prosjektet

Padeltennis er en av de raskest voksende sportene i verden. Tidligere medeiere av Just Padel Group, Ole Martin Årst og Jesper Mathisen har hatt innflytelse på sportens vekst i Norge, særlig da i sør. Næringssjef Bruvoll tror det kan slå an i nord også.

– Jeg tror det. Det er en litt spesiell måte å drive sport og trening på, så jeg synes dette høres spennende ut. Vi har en del aktiviteter i andre miljøer som vi sjelden får nordover. I dette tilfellet er det folk som er rekruttert inn i forsvaret som drar med seg slike ideer og muligheter. Jeg tror dette er lett og lav terskel å holde på med, så dette har jeg faktisk veldig stor tro på, sier han.

Næringssjefen legger til at det blir et møte med Lars Anton så snart det passer for begge parter, slik at de kommer seg ut av startgropa og få litt mer kjøtt på beinet. 

Lars Anton (til høyre) sammen med familien på Padeltennis.
Lars Anton (til høyre) sammen med familien på Padeltennis.

Har kontakter

Soldaten kommer fra en aktiv familie og har relasjon til en inspirasjonskilde og rådgiver. En kompis av Lars Antons far har åpnet flere padelsenter i Sør-Norge. Han har tro på en komfortabel løsning.

– Ifølge mellommannen min så er det noe som ikke er så vanskelig å få tak i nå til dags. Det vil kreve en prosjektleder som kan gå god for at produktene vi kjøper ikke er falleferdige. De skal være brukt, men mer eller mindre så godt som nytt, forteller han. 

Går prosjektet og ideen hele veien, er tanken å enten starte opp et AS eller noe eget med en langsiktig plan om å eventuelt selge seg ut. Han understreker at man har mest lyst til å ta ansvar og drive selv, med litt ekstra muskelkraft i ryggen. 

– Nå jobber jeg i Artilleribataljonen, og mange av dem jeg jobber med er fysisk skikket og er klar for å kunne bidra med det som trengs, sier han. 

Powered by Labrador CMS