NY KARUSELL: Torsdag kveld er det klart for oppstart av årets Målselvkarusell. Da blir det nok mange spente løpere som ser fram til å teste egen form, både unge og eldre på ulike distanser fra 400 til 3000 meter. Foto: Ivar Løvland (arkiv)
NY KARUSELL: Torsdag kveld er det klart for oppstart av årets Målselvkarusell. Da blir det nok mange spente løpere som ser fram til å teste egen form, både unge og eldre på ulike distanser fra 400 til 3000 meter. Foto: Ivar Løvland (arkiv)

Starter tradisjonen tro med baneløp på Moen

MÅLSELV: I kveld starter Målselvkarusellen. Den starter som vanlig er med baneløp på Moen stadion.

Publisert Sist oppdatert

Tradisjonen tro er det et baneløp på Moen stadion som er det første løpet i Målselvkarusellen. Slik har det vært de senere årene, og det er distanser fra 400 meter for de yngste og opp til 3.000 meter som gjelder for de ulike aldersklassene.

– Koronarestriksjonene endrer seg hele tiden, så her må vi henge med så godt vi kan helt opp til start, sier Siri Eide Storaa i Målselv IL sin friidrettsgruppe.

Slik det ser ut nå er det åpent for deltakelse for løpere fra både Målselv og andre kommuner i Troms for dem som er under 20 år, mens de over 20 år kun kan komme fra Målselv kommune, eller representere en klubb i Målselv. Arrangørene håper likevel at det skal være mulig for at det også kan åpnes for løpere fra Bardu for dem over 20 år.

– Folk må bare følge med, oppfordrer Siri Eide Storaa, og håper at smittevernmyndighetene gir grønt lys for dette før løpsstart torsdag kveld.

De kjører uansett alle heat med en slik størrelse at restriksjonene som gjelder kan følges, men arrangørene oppfordrer alle til å melde seg på via Min Idrett, slik at de vet hvor mange som kommer.

– Det vil lette vår planlegging for løpskvelden, sier Siri Eide Storaa.

Nytt løp

De senere årene har det vært fire tellende løp i Målselvkarusellen. Hvor mange det blir i år henger ennå litt i luften. Det blir i hvert fall tre, og det neste planlegges kjørt torsdag 10. juni. Da er det en nykommer som skal avvikles. For første gang skal et kontrollmålt milløp arrangeres. Med start og mål på Moen stadion, og ei løype ned langs gangveien mot Olsborg.

– Det er bare én i hele Norge som er godkjent for slik løypemåling, Jan Schjetlein, og han befinner seg i Tromsø. Vi håper at han kan kontrollmåle denne løypa før start, og det håper vi skal kunne trekke enda flere deltakere til det løpet. Vi har kalt løpet Målselv-mila, sier Siri Eide Storaa.

Gjenvalgt

Hun ble for øvrig på friidrettstinget sist helg gjenvalgt i styret til Norges friidrettsforbund. Eide Storaa har vært medlem av sentralstyret i forbundet i to år, og sier jobben i styret er spennende. På det digitale friidrettstinget sist helg ble det vedtatt at det skal være mulig å kjøpe en engangslisens for baneløp fra og med neste sesong. Det har hun kjempet for.

– Det håper vi skal kunne gjøre at for eksempel skiløpere kan stille på ett enkelt baneløp uten å måtte kjøpe en full friidrettslisens. Det tror vi skal gjøre deltakelsen bedre på enkelte løp, sier Siri Eide Storaa.

Powered by Labrador CMS