STENGT: Hele Velferden, med kinosalen, er stengt for sivilbefolkningen ut året. Grunnen er de nye nasjonale koronarestriksjonene. Foto: Kristine Aarhaug
STENGT: Hele Velferden, med kinosalen, er stengt for sivilbefolkningen ut året. Grunnen er de nye nasjonale koronarestriksjonene. Foto: Kristine Aarhaug

Stenger Velferden og kinosalen for sivile

ØVERBYGD: Nye koronarestriksjoner, julepermisjon og ankomst av utenlandske soldater gjør at Velferden Skjold nå stenger for sivile. Men plasskommandanten gjør ikke det med lett hjerte.

Publisert Sist oppdatert

De har forsøkt å finne gode løsninger for å holde Velferden, kantina og kinoen åpen for både militært personell og sivilsamfunnet. Men helhetsvurderingen av risikoen for smitte gjør at de må stenge for sivilbefolkningen fram til over nyttår.

– Det er synd. Jeg vet at mange hadde gledet seg til en del av kinovisningene som var satt opp, men slik det er nå kan vi ikke få til forsvarlig smittevern for begge brukergruppene. Mitt hovedfokus som plasskommandant må være operativ evne, og da må vi ta den avgjørelsen om å stenge dessverre, sier plasskommandant og major Leif-Arne Krokmo.

Han har drøftet mulighetene sammen med sykestua, sjefen for Trenregimentet, bataljonssjefene for Ingeniør og 2. bataljon og velferdsoffiseren, og det er etter grundige vurderinger de velger å stenge.

Avlysninger

De, som mange andre, hadde planlagt to visninger av storfilmen «Kampen om Narvik», men den er nå utsatt til ut på nyåret.

– Den filmen skulle vi vise til befal og soldater som en siste samling før de drar på julepermisjon. Det er veldig synd at den ble avlyst, for den har vi og veldig mange gledet oss til, sier Krokmo.

Kantina på Velferden er også stengt for sivile. Det blir med andre ord ingen kjapp tur innom for en burger når det ikke frister å lage mat selv.
Kantina på Velferden er også stengt for sivile. Det blir med andre ord ingen kjapp tur innom for en burger når det ikke frister å lage mat selv.

Han har også sett seg nødt til å avlyse eller nedskalere alle juleavslutninger og julebord for personell ved Skjold garnison, på grunn av den økte smittetrenden i landet.

– Vi ønsker ikke å spre noe smitte til sivilbefolkningen, og samtidig ønsker vi ikke å få smitte inn fra sivilbefolkningen. Rett over nyttår kommer personell tilbake fra juleferie og permisjon, det blir mye mer reiseaktivitet, og vi får britiske, tyske og italienske soldater hit både før og under Cold Response, sier Krokmo.

Cold Response

De britiske styrkene kommer allerede i begynnelsen av januar, og skal forlegges i det alliert treningssenteret Camp Orange i Øverbygd.

– Der blir det en gradvis oppbygning fra de første kommer, til alle er på plass. De har alt de trenger der, og vil sånn sett være adskilt fra vårt personell. Og i slutten av januar skal den midlertidige leiren ved Råvatn stå klar, sier Krokmo.

Der er det tyske styrker som skal forlegges. De vil hovedsakelig være fullt oppsatt med alle fasiliteter, og vil kun i begrenset omfang ha behov for å komme inn i Hærens leir i Øverbygd.

– Det er mer spenning knyttet til italienerne, for de skal forlegges i telt inne i Maukstadmoen leir og all forpleining vil være ut fra vårt kjøkken. De får egne konteinere til dusj og toaletter, men der må vi legge kabal på spisetider for å skille deres og vårt personell så godt det går, forklarer Krokmo.

Powered by Labrador CMS