Kommunal kompensasjonsordning:

KOMPENSASJON: Målselv kommune deler nå ut sjette runde med kompensasjonsmidler til lokale bedrifter. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Foto: Gorm Kallestad / NTB
KOMPENSASJON: Målselv kommune deler nå ut sjette runde med kompensasjonsmidler til lokale bedrifter. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Foto: Gorm Kallestad / NTB

Tre bedrifter innstilles for koronastøtte i sjette runde

Målselv kommune ble rett før jul tildelt 942.000 kroner de kunne fordele for å avhjelpe situasjonen til lokale virksomheter. Til formannskapet er det lagt fram forslag om støtte til 3 av 11 søkere.

Publisert Sist oppdatert

Søknadsfristen for sjette runde av kommunal kompensasjonsordning gikk ut 21. januar, og det kom inn totalt 11 søknader til Målselv kommune.

Hovedprioriteringer i Målselv kommune har vært overnattings- og serveringsbedrifter samt persontransport på førsteplass, og «andre» på andreplass. Alle søkerne måtte ha registrert forretningsadresse i Målselv.

Ikke fått før

Av de 11 som har søkt, har 9 fått tildelt støtte over kommunale kompensasjonsordninger i 2021.

Én av søkerne i denne runden, hvor innstillingen er at bedriften skal få støtte, har ikke tidligere mottatt støtte over kommunale kompensasjonsordninger tidligere. Det er Profixio Norge AS, som leverer tjenester i form av kamp- og turnerings oppsett til blant annet idrettslag over hele landet. Selskapet er ledende nasjonalt, blant annet med Norway Cup som kunde.

Tre får

De to andre bedriftene hvor innstillingen er at de får støtte, er Målselvfossen Restaurantdrift AS og Andselv gruppen AS. Begge disse er i kategorien som er høyest prioritert av Målselv kommune, mens Profixio er i kategorien «annet».

«Kommunen har betydelig frihet til å tilpasse ordningen og hva slags virksomheter de kan støtte, avhengig av den lokale situasjonen», heter det i saksframlegget, og det kan klages på vedtaket innen tre uker.

Ved en eventuell klage må denne behandles i formannskapet, og samtlige tildelinger må eventuelt vurderes på nytt basert på klagen og med hensyn til eventuell justering av tilsagn til hver enkelt søker.

Powered by Labrador CMS