Nå er Thea klar for VM:

PALLEN: Thea Hanssen fra Bardufoss på sølvplass under siste helgs NM i fjell-løp. Foto: Privat
PALLEN: Thea Hanssen fra Bardufoss på sølvplass under siste helgs NM i fjell-løp. Foto: Privat

Vant NM-sølv i 50 km langt fjelløp

MÅLSELV: Thea Hanssen fra Bardufoss er klar for VM-start i Thailand i februar. Det er klart etter at 24-åringen sist helg løp inn til sølv under norgesmesterskapet i fjell-løp.

Publisert Sist oppdatert

Det var innlagt NM-distanse under det 50 km lange løpet M7ultra i Molde sist helg, og der var det kun én løper i kvinneklassen som løp fortere enn Thea Hanssen. Hun løp den 50 km lange distansen med totalt 2700 høydemeter på drøyt 5 timer og 52 minutter. Det var 11 minutter bak norgesmesteren Sylvia Nordskar fra OSI friidrett. Ned til bronsen skilte det drøye minuttet.

– Jeg hadde ingen forventninger om medalje før jeg stilte til start. Jeg hadde bare et mål om å ha det artig. Det er det som er målet mitt med løpinga, sier Thea Hanssen.

Med i løpeklubb

Hun startet for alvor med å løpe langt etter at hun flyttet til Tromsø for å ta sin lærerutdannelse. Der meldte hun seg inn i Tromsø Løpeklubb, og sitt første ultralange fjell-løp fullførte hun i 2018. Det var Tromsø Mountain Ultra, og året etter vant hun det samme løpet over 5 mil. Det gjorde at hun ble bare mer bitt av langløpsbasillen, men forventningene var likevel ikke det største før sist lørdags NM-løp i Molde ettersom hun i sommer hadde helvetesild på ryggen og også plagdes med ei forstuet tå. Det gjorde at det ble mindre trening enn normalt på henne.

– Jeg startet løpet lørdag i mitt eget tempo, uten å tenke på konkurrentene, og tenkte bare å se hvordan det gikk, men etter hvert gikk det bare bedre og bedre, forteller Thea.

VM-billett

Mot slutten begynte det å røyne på, men hun klarte å forsvare sølvplassen helt til målgang, selv om kvinna som endte på tredjeplass nærmet seg mot slutten av det 50 km lange fjelløpet.

Andreplassen i NM gir automatisk plass i vinterens verdensmesterskap i fjelløp, der Norge har to plasser i kvinneklassen. Mesterskapet arrangeres i Thailand.

– Der skal jeg stille, men det blir uten noen store ambisjoner. Jeg har akkurat begynt å jobbe som lærer, og da er det begrenset hvor mye tid det er til trening. Jeg skal heller trene som nå, og se hva det holder til, sier Thea Hanssen.

Satset ikke

Under NM var det 20 kvinner som stilte til start i konkurransen. Løpet i Molde gikk på sti og i fjellterreng.

Thea Hanssen var medlem av BOIF da hun bodde hjemme på Bardufoss. Hun var med på ulike idretter, men satset ikke spesielt på noen. Hun betegner seg ikke som toppidrettsutøver nå heller, selv om hun skal representere Norge i VM til vinteren. Men distansen hun tilbakelegger med løpesko i uka er ikke akkurat kort:

– Jeg løper rundt 100 km i uka i snitt, sier Thea.

Thea Hanssen fra Bardufoss på har noen kilometer trening i fjellet bak seg.
Thea Hanssen fra Bardufoss på har noen kilometer trening i fjellet bak seg.

Mange av de kilometerne gjør hun sammen med andre langløpere fra løpeklubben.

– Løping er for meg fin avkobling fra hverdagen, sier Thea Hanssen.

Med et fersk NM-sølv og VM-billett etter helgas fjell-løp.

Powered by Labrador CMS