Nye koronaregler:

MÅ PERMITTERE: Daglig leder Håvard Lydersen i Vollan Gjestestue har vært nødt til å ta strenge grep for å holde bedriften oppe å gå under de nye koronareglene. Arkivfoto: Leif Arne Stensland
MÅ PERMITTERE: Daglig leder Håvard Lydersen i Vollan Gjestestue har vært nødt til å ta strenge grep for å holde bedriften oppe å gå under de nye koronareglene. Arkivfoto: Leif Arne Stensland

Vollan gjestestue må permittere ti

BALSFJORD: Full skjenkestopp betyr færre besøkende til Vollan Gjestestue. Nå blir ti av de ansatte permittert.

Publisert Sist oppdatert

– Vi må permittere. Det holder jeg på med nå, faktisk. Vi permitterer ti ansatte ut mars, sier daglig leder Håvard Lydersen ved Vollan Gjestestue.

Hovedårsaken er at regjeringa under mandagens pressekonferanse gikk inn for full skjenkestopp over hele landet. Men allerede da regjeringen gikk inn for skjenkestopp ved midnatt – for over ei uke siden – opplevde gjestestua en nedgang i kafeen på 30 prosent.

– Jeg vil tro nedgangen blir større etter denne konferansen, sier Lydersen.

Enmetersregelen

Med skjenkestopp er det også full stopp i julebord og flere planlagte arrangement på gjestestua.

– Vi får en stor reduksjon i arrangement. Dette har bare forsterket seg etter gårsdagens pressekonferanse, sier Lydersen tirsdag.

Mandag ble det påbud om at alle serveringssteder sørger for at gjestene holder enmetersregelen. Dette har gjestestua tatt høyde for med bordplassering og fjerning av stoler.

– Vi merker tydelig hvor man kan sitte ved bordene, sier Lydersen.

Innehaveren er spent på lønnskompensasjonsordningen som skal komme.

– Om den er målretta, så er det gledelig om vi kan trekke tilbake alle eller deler av permitteringene, sier Lydersen.

– Ikke noe positivt

Det er snart to år siden koronaviruset kom og snudde opp ned på tilværelsen for de fleste. Siden da har Lydersen vært nødt til å permittere ansatte hele tre ganger.

– Dette er tredje gangen det har kommet til dels kraftige reaksjoner fra regjeringen. De ansatte skjønner at dette er tiltak vi som bedrift må foreta oss. Men det er selvfølgelig ingen positiv opplevelse, sier han.

Men noe bra oppi det hele klarer Lydersen å se.

– Det er positivt at det ikke er noen reiserestriksjoner som vi hadde tidligere. Vi har veldig mye trafikk på hotelldelen vår, mye er knyttet opp mot industrien her i regionen. Så vi håper det ikke blir mindre reising framover, sier han.

Powered by Labrador CMS