SAMLET: Denne gjengen trente bryting i Miljøbygget i Mestervik sist lørdag. Foto: Privat
SAMLET: Denne gjengen trente bryting i Miljøbygget i Mestervik sist lørdag. Foto: Privat

13 brytere fikk mye god trening på brytematta i Malangen

MESTERVIK: 13 yngre brytere var med på samlinga som Tromsø bryteklubb avdeling Malangen kjørte i Miljøbygget lørdag.

Publisert Sist oppdatert

BRYTING

Det var ventet at flere bryte-atleter ville stille opp, men med mange sykdomsforfall ble det med 13 yngre utøvere på mattene. Høvelig jevnt fordelt fra Tromsø bryteklubb og fra klubbens underavdeling i Malangen.

– Det var mange som lå med influensa, men vi som kom fikk likevel ei fin samling, sier hovedtrener og ildsjel for brytinga i Malangen, Michael Berg.

Julecupen neste

Han drev som ung utøver med bryting i den kjente Oslo-klubben Sportsklubben 09, og der var han også trener flere år. Etter at han kom til Malangen startet han for over ti år siden opp med brytetreninger i Miljøbygget. Lørdagens samling var åpen for både brytere i Malangen-avdelinga og fra moderklubben i Tromsø.

– Det at vi er med som ei undergruppe av Tromsø bryteklubb er bare en fordel for oss. Vi får nyte godt av deres kompetanse gjennom et brede spekter av trenere og utøver, og samarbeidet har så langt fungert fint. Vi kan dra og trene i Tromsø når det passer oss, og de kan komme hit å trene med oss om de har lyst. Samtidig får vi låne litt utstyr av dem, sier Michael Berg.

Med seg i Malangen har han god hjelp i trener Martin Brox, som nå også trener selv for å kunne konkurrere litt igjen. For han og de yngre er Julecupen i Narvik i slutten av måneden et mål.

– Vi drar ikke så mye på stevner, men når vi drar er det for å få konkurrer, skaffe oss erfaring og ha det sosialt og fint i lag. Treningene våre er beinharde, men i konkurransene er det sosiale vel så viktig som det å prestere, sier Michael Berg, som til Narvik får med seg fire-fem utøvere fra Malangen-avdelinga i klubben.

Teknikkene

Det er grunngrep som klubben trener på til det stevnet, og for å være best mulig forberedt er det litt økning i treningsdosene fram mot det stevnet.

På treningene i Mestervik er det både gutter og jenter som trener. Guttene går gresk-romersk stil, mens jentene går fristil. Det innebærer litt lov til å bruke beina til å få motstanderen i gulvet.

– Der har vi liten kompetanse, og da er det godt å innhente den fra moderklubben som har trenere som kan dette, sier Michael Berg.

Han mener det helt klart er atleter i klubben som har mye bryting i seg, og som kan bli bra.

– Ja, helt klart. Vi har flere med fin teknikk, kroppskontroll og koordinasjon i kroppen til å kunne bli gode. Om de selv vil legge ned all treninga som kreves, understreker Michael Berg.

Han roser den aktive og flinke foreldregruppa som gjør det mulig å ha bryteklubb-avdelinga i Malangen.

– De er engasjerte og flinke, og klubben er helt avhengige av dem. Det de gjør er veldig trivselsskapende for klubben, sier hovedtreneren i Malangen-avdelinga av Tromsø bryteklubb.

Powered by Labrador CMS