VIL BLI RÅDMANN: Byggesaksbehandler Morten Tomter i Målselv kommune er en av 14 søkere på stillinga som Målselv-rådmann. Foto: Terje Tverås (Arkivfoto)
VIL BLI RÅDMANN: Byggesaksbehandler Morten Tomter i Målselv kommune er en av 14 søkere på stillinga som Målselv-rådmann. Foto: Terje Tverås (Arkivfoto)

14 vil bli rådmann

MÅLSELV: 14 personer har søkt på stillinga som rådmann i Målselv. Deriblant Vegar Gystad og Morten Tomter.

Publisert Sist oppdatert

Søknadsfristen gikk ut søndag 20. august. Ordfører Nils Foshaug sier at han er fornøyd med antallet søkere. Nå skal arbeidsgruppa som skal finne ny rådmann, se på hvem av søkerne som skal kalles inn på intervju. Gruppa består av politikere, tillitsvalgte og avtroppende Målselv-rådmann Hogne Eidissen. I tillegg får den støtte fra konsulentselskapet Bedriftskompetanse AS.

– Vi har som mål at kommunestyret skal vedta tilsettinga 20. september. Det må til hvis vi skal ha en ny rådmann på plass før Hogne forlater oss, sier ordføreren.

Hogne Eidissen er tilsatt som prosjektleder i den nye Senja kommune, noe som i praksis betyr at han blir rådmann i den nye kommunen fra 2020. Ifølge Foshaug har Målselv fått lovnad om å beholde Eidissen fram til nyttår, selv om han sannsynligvis innimellom må jobbe litt med å bygge Senja-organisasjonen sin.

Søker trakk seg

Det var opprinnelig 15 søkere på rådmannsstillinga, men en søker trakk seg fordi Målselv kommune ikke ville unnta søkerens navn fra offentlighet. Tre av søkerne er likevel unntatt offentlighet.

– Hvis du ønsker å være rådmann, må du i utgangspunktet tørre å vise at du søker. Målselv kommune er derfor av den klare oppfatning at det skal sitte uhyggelig langt inne å unntatt søkere fra offentlighet, sier Nils Foshaug.

Ordførereren viser til at det på lista er flere søkere som ba om å bli unntatt offentlighet, men som ikke fikk ønsket innvilget.

– På de som ønsket å være unntatt offentlighet er det gjort ei vurdering opp mot lovverket, og da har vi imøtekommet det der vi ser at kravene til det er oppfylt.

Rådmann har søkt

Av de 11 offentlig søkerne er det to personer med lokal tilknytning. Det er Vegar Gystad fra Bardufoss og Morten Tomter fra Alapmoen. Gystad har blant annet vært kommunikasjonssjef i Hæren og pressesjef ved Oslo lufthavn. Dette året har han vært kjøpmann hos Rema 1000 på Bardufoss, men han er nå i ferd med å trekke seg ut av butikkdrifta. Gystad er for øvrig også en av 46 søkere på stillinga som kommunikasjonssjef i Forsvarsdepartementet. Det meldte nettavisa Medier24 i går.

Morten Tomter jobbet i en årrekke som lærer på Høgtun videregående skolen. Han er nå byggesaksbehandler i Målselv kommune. Tomter har også bakgrunn fra Forsvaret.

Det er også en rådmann på søkerlista. Det er Berlevåg-rådmann Per Øivind Sundell. Han ble rådmann i finnmarkskommunen i 2014. Ifølge avisa iFinnmark har Sundell, som opprinnelig er fra Sarpsborg, tidligere jobbet i Målselv kommune.

Powered by Labrador CMS