DØDE AV SKADENE: Ungdommen som kjørte utfor veien ved Skutvik natt til søndag, døde av skadene han ble påført i ulykka. Foto: Politiet
DØDE AV SKADENE: Ungdommen som kjørte utfor veien ved Skutvik natt til søndag, døde av skadene han ble påført i ulykka. Foto: Politiet

18-åring døde av skadene etter utforkjøringa i Malangen

BALSFJORD: Det var en ung mann som kjørte av veien ved Skutvik natt til søndag. 18 år gamle Elias André Skoglund døde onsdag av skadene han ble påført i ulykka.

Publisert Sist oppdatert

Politiet bekrefter i ei pressemelding torsdag at det var 18 år gamle Elias André Skoglund som omkom i trafikkulykka nær Malangen brygger i Balsfjord. Avdøde er hjemmehørende i Balsfjord kommune.

Troms politidistrikt etterforsker saken videre. De opplyser at pårørende samtykker til at navnet til den avdøde frigis.

Ulykka skjedde da bilen kjørte av veien i en venstrekurve, på veien fra Sand mot Malangen Brygger. Bilen ble liggende i fjæra, og føreren, som var alene i bilen, lå delvis i vannet da naboer kom til ulykkesstedet. De hørte smellet fra ulykka og var først på stedet.

De klarte å få den unge bilføreren ut av bilen før redningsmannskaper kom til, og mannen ble ført til Universitetssykehuset i Tromsø med ambulansehelikopter. Skadene har siden blitt betegnet som kritisk og livstruende, før han onsdag døde han av skadene.

Politiet gikk tirsdag ut og ba eventuelle vitner som hadde vært i området natt til søndag om å melde seg. Politi og Statens vegvesen gjorde undersøkelser på ulykkesstedet etter ulykka. Politiet hadde tidligere denne uka ikke funnet noen årsak til utforkjøringa.

Balsfjord-ordfører Gunda Johansen finner knapt ord som beskriver hendelsen.

– At Balsfjord-samfunnet igjen mister en ungdom er helt forferdelig, det er et enormt tap. Mine tanker går til de pårørende og de som sto han nærmest. De har min største medfølelse i ei forferdelig tung tid, sier en preget Gunda Johansen.

Hun sier kommunen nå skal forsøke å legge forholdene til rette med tanke på at det er en god del ungdommer i kameratgjeng og vennekrets som nå er sterkt berørt av det tragiske hendelsen. Derfor ble Miljøbygget i Mestervik åpnet onsdag kveld for dem som følte behov for å møtes etter at bilulykka endte på verst tenkelig vis. Kriseteamet i Balsfjord var til stede i Miljøbygget.

Powered by Labrador CMS