BOIFs damelag før sesongstart:

BOIFs damelag er klare for å jakte poeng i 3. divisjon. Serieåpninga er allerede lørdag.

Tar gjerne rollen som klubbens flaggskip

Lørdag sesongåpner Bardufoss OIF sitt damelag i 3. divisjon. Rollen som klubbens flaggskip tar spillerne gjerne på seg.

Publisert

– At vi får mer oppmerksomhet enn herrene er bare stas, sier 20 år gamle June Baglo.

Trønderjenta kom til klubben i fjor, og gleder seg til at laget skal spille mot motstandere fra både Troms og Finnmark denne sesongen.

– Det føles nesten som klubben satser mest på oss jentene, og det er gøy, fortsetter June Baglo.

– Vi tar gjerne jobben med å være klubbens «trekkplaster», sier 16 år gamle Maria Sletbakk.

Hun er en av lagets yngste spillere, men et tretthetsbrudd i ryggen holder henne unna spill i 3. divisjon minst hele vårsesong.

June Baglo (t.v.), Maria Sletbakk og Karoline Fosli er klare til å kjempe om poeng for BOIF når sesongen sparkes i gang lørdag borte mot Hammerfest IF Stein.

– Det er artig å ha et så godt A-lag i klubben som vi yngre har å strekke oss etter, og jeg håper å kunne bidra i høstsesongen, sier Maria Sletbakk.

Den målfarlige midtbanedirigenten Karoline Fosli synes et støtteapparat, i antall som et halvt fotball-lag, er en stor styrke for laget.

– Da vet vi at vi hele tiden har trenere som stiller opp og har et godt opplegg, sier 19 år gamle Karoline Fosli.

Vinnere

Damelaget vant i fjor 4. divisjon i Troms etter en sterk sesong, der de slo Krokelvdalen 2 i kampen om å vinne serien. Begge lagene rykket opp, og i første serierunde skal BOIF-jentene allerede lørdag opp til Hammerfest for å kjempe om sesongens første poeng. Motstanderne endte med opprykk fra tilsvarende serie i Finnmark som det BOIF gjorde i fjor.

– Vi vet egentlig ingenting om Hammerfest, så det blir en spennende åpning for oss, sier June Baglo.

– De andre Troms-lagene og Alta vet vi litt om, men Hammerfest har vi ikke kjennskap til i det hele tatt. Det blir derfor ekstra spennende å møte dem i aller første kamp, sier Karoline Fosli.

Stammen uendret

Stammen i årets BOIF-lag er omtrent identisk med det laget som i fjor ble seriemestre i 4. divisjon. De store nye forsterkningene utenfra har ikke kommet, men det betyr også at fjorårets mannskap er enda mer samspilt før årets poengjag tar til.

– Vi har hatt ei positiv utvikling, og jeg føler at vi er bedre nå enn samme tid i fjor, sier June Baglo.

Det samme mener Karoline Fosli.

– Vi har også spilt flere gode vinterseriekamper som har gitt oss mer selvtillit, sier Fosli.

Etablere seg i divisjon

Trenerapparatet for damelaget teller hovedtrener Johnny Sletbakk, assistenttrenerne Marianne Wærstad, Trond Jarle Lund og Leif-Ketil Gamst. Kim André Sollid er kommet inn som keepertrener, mens Kristin Elverum Tråsdahl og Steffen Jakobsen er lagledere.

– Å ha et så godt apparat rundt laget er en stor styrke, og dette er en gjeng som vil jobbe for laget. Vi går godt sammen, og tar også en diskusjon når det er grunnlag for det, sier Johnny Sletbakk.

Hovedtrener Johnny Sletbakk (t.v.) har et solid apparat med seg rundt BOIFs damelag. Her er han i prat med Trond Jarle Lunde, Kim André Solli og Merethe Wærstad.

Han er klar på at målsettinga for sesongen er å etablere laget i divisjonen, og å spille den type fotball som de har som mål å gjøre.

– Offensiv fotball med tidvis høyt press, og der mye går i lengderetninga når vi kan gjøre det, sier Sletbakk.

Han vet lite om motstanderne som venter, særlig de to lagene fra Finnmark. Den rekordtidlige seriestarten gjør at et par vinterseriekamper gjenstår når lørdagens oppgjør i Hammerfest er unnagjort.

– Vi skulle gjerne hatt ei uke mer tid før seriestart, men vi er klare, forsikrer Johnny Sletbakk og smiler.

Spillerstall BOIF 2024:

Kamilla Skoglund (keeper), Live Falkeid (midtbane/angrep), Anette Bergene (midtbane/ angrep), Mia Sofie Eggen Tofteng (forsvar), Ane Eriksen Berglund (forsvar), Emilie Fredriksen (midtbane), Marte Gyland (midtbane/angrep), Karoline Fosli (midtbane/angrep), June Baglo (forsvar), Ingrid Molden (forsvar/angrep), Anja Lunde (forsvar/midtbane), Marie Frihagen Dahl (forsvar/midtbane), Tuva Jinnengren (forsvar), Regine Gamst (midtbane/angrep), Ragnhild Snekvik (forsvar), Ida Øyen (forsvar/midtbane), Kristina Nygård Bull (angrep), Mie Lavik Askim (forsvar), Maria Sletbakk (midtbane/angrep), Bente Meyer Johansen (forsvar/midtbane), Ingrid Alterskjær Eriksen (midtbane/angrep) og Anette Strand (angrep).

Dette venter BOIF

Bardufoss OIF spiller i årets 3. divisjon sammen med Hammerfest IF Stein, Alta IF, Tromsdalen UIL, Senja/Finnsnes, IF Skarp, Krokelvdalen 2 og TIL 2020 2. Det betyr 14 kamper.

Denne informasjonen har vi fått fra lagene som venter denne sesongen:

Hammerfest IF Stein

Hjemmekampene spilles innendørs i Vår Energi Arena, og klubben vil legge til rette for best mulige rammer gjennom lyd, lys, publikumsaktiviteter, sidearrangementer og at hver hjemmekamp skal bli en opplevelse for spillere, dommere, publikum og media.

Hammerfest IF Stein har de siste årene hatt en utfordrende tilværelse på damesida, men interessen og engasjementet tok seg opp foran forrige sesong som endte med opprykk. Klubbens primære målsetting er å etablere og utvikle en dame- og jentefotball som preges av god kultur og holdninger og med et positivt omdømme.

«2024-laget består av mange unge spillere, i kombinasjon med etablerte spillere rundt 20 år med lokal tilhørighet. Vi har 18 spillere i stallen vår. Laget har et par-tre mer rutinerte spillere, slik som lagets nestor, overhode, toppscorer og kaptein, 33 år gamle Karoline Berg. Viktige for laget blir også de to tidligere TIL2020-spillerne Adele Aas og Ida Kristine Angell Larsen. Begge er opprinnelige fra Hammerfest», skriver lagets hovedtrener, Jan Steinar Paulsen i en epost til Nye Troms-sporten.

Han holder Alta og TUIL som favoritter før seriestart.

Alta IF

Alta IF endte på andreplass i fjorårets 3. divisjon, kun slått av Krokelvdalen som rykket opp. Stallen teller 18 spillere med et ganske stort aldersspenn, noen godt rutinerte, men hovedvekten er unge jenter. Alta IF har hovedvekt på spillerutvikling, og målet er å bli enda tydeligere i den defensive strukturen og utvikle seg i angrepsspill.

«Klarer vi det, skal vi kjempe om tre poeng i de fleste kampene», skriver lagets trener, Lise-Lotte Lund Martens, i en epost til NT-sporten.

Hun betegner eget lag som jevnt besatt i alle posisjoner, og forventer ei jevn avdeling med flere lag med mange unge spillere som ønsker å spille god fotball.

«TUIL har fått en tropp det lukter svidd av, og med så mange solide spillere fra toppfotballen tror jeg de er favoritten til å vinne serien i år» skriver Altas hovedtrener.

Tromsdalen UIL

Tromsdalen endte sist i fjorårets 3. divisjon med bare ett fattig poeng, men grunnet få lag i avdelinga, rykket de ikke ned. Foran årets sesong har en rekke TIL2020-åprofiler tatt turen to divisjoner ned og til fastlandet. Christine Bergvoll, Sandra Simonsen, Kathrine Pleym, Hedda Marie Nordgård, Vilde Bratland, Ingvild Villa og Isabel Tounekti er alle nye, men laget har ingen resultatmål for sesongen.

«Vi har et mål om å bruke sesongen for å bygge treningskultur og et bærekraftig miljø rundt damelaget i Tromsdalen. Vi har hentet inn sju nye spillere til årets sesong for å få en mer robust spillergruppe, og har nå en tropp på 23 spillere, pluss et par faste hospitanter», skriver TUILs hovedtrener, Mathias J. Lundquist, i en epost til NT-sporten.

TUIL ønsker å fremstå som et solid lag, som skal være vanskelig å møte, og hovedtreneren tror det blir jevnt i årets 3. divisjon. Han peker på Alta som et vanskelig lag å møte, men tror også at BOIF og Senja blir tøffe matcher for dem.

Senja/Finnsnes

Klubben endte i fjor midt på tabellen i divisjonen. I vinter har sentrale spillere forlatt klubben, til fordel for lag i 2. divisjon. Målet er likevel å havne på øvre halvdel av tabellen. med et mannskap bestående av mange unge, men også flere mer rutinerte spillere.

Hovedtrener Kristian Gangsø skriver i en epost til NT-sporten at de har flere unge spillere som kan få sitt gjennombrudd denne sesongen, slike som Alma Bønå og Eleah Wassbakk.

Treneren holder TUIL, Alta og TIL2020 som de sterkeste lagene før sesongen tar til.

Vi har ikke fått tilbakemeldinger på vår forespørsel til Skarp, TIL2020 og Krokelvdalen.

Powered by Labrador CMS