Drivstofftank sprang lekk:

LENSER: Brannvesenet la ut lenser i bekken som renner ut i Balsfjorden. Foto: Ivar Løvland
LENSER: Brannvesenet la ut lenser i bekken som renner ut i Balsfjorden. Foto: Ivar Løvland

400 liter diesel lakk ut fra vogntog

NORDKJOSBOTN: Et vogntog mistet mandag kveld minst 400 liter diesel på vektstasjonen i Nordkjosbotn.

Publisert Sist oppdatert

Det var i 20-tiden mandag kveld at det norske vogntoget fikk slått hull i en drivstofftank da det var inne på vekta for å veie vogntoget. Sannsynligvis var det feil eller mangler ved noen deksel på selve vekta som gjorde at ett eller to deksel på bakken slo opp og laget hull i drivstofftanken.

Vogntoget oppdaget ikke skaden umiddelbart, og det rant derfor ut diesel på et større område før vogntoget ble parkert.

- Vi ble korrekt varslet umiddelbart av sjåføren. Nå prøver vi begrense skadeomfanget og forurensningsfaren, sier innsatsleder Morten Nilsen i Balsfjord brann og redning.

De rykket ut med 8-10 mann, og siden noe av dieselen også gikk rett i oppsamlingskummene under selve vekta, og deretter rett ut i en større bekk som ender innerst i Balsfjorden, la brannvesenet ut flere lenser.

- Vogntoget har mistet minst 400 liter diesel. Hvor mye som er gått rett i bekken vet vi ikke, men det er en hel del, sier Morten Nilsen.

Brannvesenet brukte 50 sekker bark for å suge opp dieselen som var sølt på området rundt vekta der vogntoget hadde kjørt etter uhellet.

Interkommunalt utvalg for akutt forurensning (Iua) kom til Nordkjosbotn utpå kvelden med mer nødvendig utstyr for å begrense forurensningsfaren.

Powered by Labrador CMS