STENGT: Flere veier ble stengt som veien i Åsen i Nedre Bardu. Foto: Terje Tverås
STENGT: Flere veier ble stengt som veien i Åsen i Nedre Bardu. Foto: Terje Tverås

4000 uten strøm etter stormens herjing

MÅLSELV: Mange ble rammet av strømbrudd som følge av ekstremværet i forrige uke.

Publisert Sist oppdatert

Som følge av ekstremværet «Ylva» var det mange som ble rammet av strømbrudd torsdag og fredag forrige uke. Den siste oppdateringen fra Troms Kraft ble sendt ut fredag kveld, og da var det ennå 148 kunder som ikke hadde fått igjen strømmen. Dette gjaldt da hovedsakelig områder i Aursfjord, Takelvdalen og rundt Målselvfossen. I pressemeldinga fra Troms Kraft skrev de at ved Målselvfossen lå linja på bakken. Før linja kunne settes i drift, måtte det gjennomføres trerydding for å få strekt opp linja. Troms Kraft opplyser om at kunder i Indre Troms har fått størst påkjenning og ramser opp områdene Bardu, Målselv, Aursfjord, Salangen, Lavangen og Dyrøy som de hardest rammede. Det ble også opplyst om at flere av linjestrekkene var preget av en rekke feil, og ikke bare én enkeltfeil. Dette kompliserte feilrettingen og medførte at Troms Kraft måtte drive kontinuerlig utbedring og feilsøk med gjentatte prøveinnkoblinger. Totalt ble 4000 kunder i fylket rammet.

– På det meste var 2500 kunder rammet av strømbrudd samtidig. Dette skjedde torsdag, men utover kvelden og natta fikk flere og flere tilbake strømmen. Totalt var det 4000 som mistet strømmen, sier beredskapsleder i Troms Kraft, Arvid Åsmo.

Selv om Indre Troms ble hardt rammet, var det også flere steder i Troms som i perioder var uten strøm.

– Lavangen kommune var på et tidspunkt den mest berørte kommunen, sier Åsmo.

Utfordrende arbeidsforhold

Fredag kveld opplyste Troms Kraft om at feilen i nettet i Lavangen endelig var utbredt, og at kundene i området hadde fått strømmen tilbake. Totalt hadde om lag 30–35 trær falt over linja på strekninga over Lavangseidet. Forholdene som følge av ekstremværet gjorde det også tidvis vanskelig for Troms Krafts mannskap å jobbe ute.

«Troms Kraft Nett har hatt store montørstyrker ute, inklusive montører fra våre eksterne entreprenører. I perioder har været vært utfordrende og forholdene i Aursfjord var på et tidspunkt så krevende at våre montører måtte avvente utbedring inntil være løyet. Dette var av hensyn til montørenes sikkerhet», skrev de i ei pressemelding.

Lørdag morgen hadde imidlertid alle Troms Krafts kunder fått strømmen tilbake.

Powered by Labrador CMS