Johan Bergli Moen måtte gå fra trener til spillende trener mot Skarp 2, og her banker han inn STILs første mål for sesongen da han utligner til 1–1.

Ett poeng var to for lite

Storsteinnes fikk med seg ett poeng fra serieåpninga borte mot Skarp-reservene.

Publisert

(5. div.: Skarp 2–Storsteinnes 2–2) – Ett poeng her er skuffende ut fra prestasjonen og den andre omgangen vår, sier kaptein Jørgen Stensland.

– Vi kjente på det etter kampen at det burde vært tre poeng til oss, sier midtstopper Espen Føre Hansen.

– Vi tapte to poeng, konkluderer trener Johan Bergli Moen.

Han måtte snøre skoene på seg i skadeutfordringene som Storsteinnes sliter med, og takket for egen tillit med å banke inn STILs utligning til 1–1, bare tre minutter etter at hjemmelaget satte kampens første på et straffespark.

Thomas Stabell setter straffen til høyre for STIL-målvakt Joachim Bråthen og gjør 1–0 til Skarp 2.

Det kom etter at en Skarp-spiller kom seg forbi både Kjetil Olsen og Johan Bergli Moen på kanten, og i siste ledd kom Espen Føre Hansen susende inn – noen tideler for seint. Straffen var klar, og tidligere TIL-spiller Thomas Stabell sendte målvakt Joachim Bråten ene veien og ballen den andre.

Reparerte

– Jeg måtte gjøre det godt igjen, sier Johan Bergli Moen om utligninga like etter.

Vemund Knutsen Roseneng kom fra på venstre, og legget over til motsatt side fikk den spillende treneren tatt ned, før han på halv volley banket ballen inn i nærmeste hjørnet fra 12 meters hold, litt skrått på mål.

Alt det skjedde før 20 minutter var spilt av tirsdagens oppgjør på Skarpmarka i Tromsø.

Mye ball

Skarp 2 hadde ballen mye før pause, mens Storsteinnes spilte langt mer direkte da de fikk sjansen. De skapte minst like mange store muligheter de første 45 minuttene, og et par minutter før pause lyktes gjestene helt. Oppspillet til spiss Jørgen Stensland fikk han viderebefordret til kantspiller Knutsen Roseneng, og finnmarkingen gjorde ingen feil med sitt venstrebein og «limte» ballen inn i lengste hjørnet.

Kjetil Olsen var nær å bli helten rett før slutt, men misset. Her redder han på "streken" rett før pause.

– Med 2–1 til pause trodde vi på seier, sier Johan Bergli Moen.

Billig straffe

Han er også fornøyd med måten de opptrådte på de siste 45 minuttene. Da lot de ikke Skarp komme til noe særlig med sjanser, og hadde i stedet flere halvfarlige muligheter selv. Likevel var det gjestene som skåret omgangens eneste, på sin andre straffe i kampen.

– Billig, en fryktelig billig straffe, mener Jørgen Stensland, og situasjonen som ga de svartkledte en ny sjanse fra ellevemetersmerket.

Keeperen til Skarp 2 feiler i feltet, og STIL-kaptein Jørgen Stensland er nær å skåre tidlig i kampen.

Sigve Stensrud Nordøy gjorde ingen feil med 20 minutter igjen av kampen, og sørget for at kampen ebbet ut med 2–2.

– Ekstra surt at de to poengene tapes på en så billig straffe, mener Johan Bergli Moen.

Hvem er tilgjengelig

Med ett poeng fra Skarpmarka tirsdag kveld, der snøvær gjorde forholdene utfordrende utover den andre omgangen, skal Storsteinnes nå forberede seg til lokaloppgjør mot Mellembygd kommende lørdag hjemme på Moan. Der skal vertene ha sin første utendørstrening denne uka.

Om noen av spillerne som sto over serieåpninga er tilbake etter skade til lørdagens kamp, er usikkert.

15 år gamle Patrick Strand viste mange prov på sine kvaliteter i serieåpninga for STIL mot Skarp 2.

– Vi får ta ei opptelling når vi kommer til lørdag og se hvem som er tilgjengelige. Jeg synes alle som var i aksjon mot Skarp leverte en god innsats, sier Johan Bergli Moen.