Fare for meieristreik:

KAN BLI STREIK: Dersom ikke forhandlingene fører fram kan en rekke ansatte ved meieriet på Storsteinnes bli tatt ut i streik. Arkivfoto: Ivar Løvland
KAN BLI STREIK: Dersom ikke forhandlingene fører fram kan en rekke ansatte ved meieriet på Storsteinnes bli tatt ut i streik. Arkivfoto: Ivar Løvland

54 ansatte på Storsteinnes kan bli tatt ut i streik

BALSFJORD: 537 Tine-ansatte kan bli tatt ut i streik dersom det ikke blir enighet i meklingen i meieriindustrien som starter i dag. 54 av de ansatte som kan bli tatt ut i streik jobber ved meieriet på Storsteinnes.

Publisert Sist oppdatert

Fra og med lørdag morgen kan 537 ansatte i Tine, ved syv forskjellige meierier bli tatt ut i streik. Det varsler Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN). I dag (torsdag) starter de mekling med NHO Mat og Drikke. Meklingen skal gjennomføres torsdag og fredag, og hvis den ikke fører fram blir det streik.

Flere titalls

Det er flere titalls ansatte ved meieriet på Storsteinnes i Balsfjord som kan komme til å bli tatt ut i streik fra og med lørdag.

– Det er 54 ansatte ved meieriet på Storsteinnes som det er varslet for, sier informasjonsansvarlig i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, Bente Birkeland til Nye Troms.

Rask opptrapping

Tariffansvarlig Jarle Wilhelmsen i NNN sier til Nationen at det er vanskelig å si noe om sannsynligheten for at partene kommer til enighet.

– Nå i første omgang er det Tine-meierier dette gjelder, men det kan bli en rask opptrapping. Vi gjør alt vi kan for at forbrukerne ikke skal bli rammet. Vi har jo Q-meieriene også, så folk vil få melken sin og andre meieriprodukter, sier Wilhelmsen.

Powered by Labrador CMS