INNTAKET KLART: Nå er det klart hvem som kan begynne på videregående, også her på Bardufoss. Foto: Morten Kasbergsen
INNTAKET KLART: Nå er det klart hvem som kan begynne på videregående, også her på Bardufoss. Foto: Morten Kasbergsen

6000 har fått skoleplass

Etter andre inntak har enda flere elever fått skoleplass hvor førstevalget deres er innfridd.

Publisert Sist oppdatert

Andre inntak til de videregående skolene i Troms er nå klart, og inntaket viser at det er tatt inn totalt 6000 elever. Av disse 6000 har 5918 ungdomsrett, hvorav 5659 er ungdomsrettssøkere fra Troms og resterende 259 er gjesteelever fra andre fylker. Inntaket inkluderer også søkere med voksenrett og fullføringsrett. Søkere uten rett har ikke fått tilbud om inntak, men står på skolenes ventelister.

381 søkere har fått nye tilbud i andre inntak. Dette inkluderer både søkere som stod på venteliste i det første inntaket, samt søkere med voksenrett og fullføringsrett som ikke var med i det første inntaket.

– Det første inntaket viste 6100 inntatte elever. At tallet nå er gått ned, skyldes at noen har fått tilbud ved privatskoler, noen skal reise på utveksling for å ta et skoleår i utlandet, noen har fått læreplass, mens andre igjen har fått tilbud i andre fylker, sier fylkesråd for utdanning, Roar Sollied (V) i ei pressemelding fra Troms fylkeskommune.

93 prosent inn på første ønske

Hele 93 prosent har av de inntatte er tatt inn på sitt første ønske. Dette gjelder både om man ser på det totale tallet for inntatte til sine primærønsker, eller om vi ser på det totale antallet inntatte med ungdomsrett. Fylkesråd for utdanning, Roar Sollied, synes dette er svært gledelig og påpeker at dette er en økning fra 90,4 prosent i første inntak. Dette er også en økning fra samme tid i fjor, da 91,7 prosent var tatt inn på sitt primærønske.

– Tallene kan tyde på at dimensjoneringen er bedre. Vi er fortsatt i prosess, så det er viktig at elevene bekrefter plass eller ventelisteplass i tide for å beholde prioritert ønske, melder fylkesråden for utdanning.

Powered by Labrador CMS