17. mai Storsteinnes:

17. mai 2022 StorsteinnesSTORSTEINNES: Sebastian, Jonas, Leander, Patrick, Magnus, Casper og Silje var flaggbærere og gikk i front av borgertoget på Storsteinnes på nasjonaldagen. Foto: Ivar Løvland
17. mai 2022 StorsteinnesSTORSTEINNES: Louise Magnussen (nærmest) og Luna Martinsen gledet seg til is og behagelig varme inne i idrettshallen etter en kald togtur. Foto: Ivar Løvland
17. mai 2022 StorsteinnesSTORSTEINNES: Førskolegruppa i Trollskogen barnehage var representert ved Ella, Evelina, Marius og Aurora som sang to sanger på nasjonaldagen. Foto: Ivar Løvland
17. mai 2022 StorsteinnesSTORSTEINNES: Godiser sto høyt i kurs hos mange, særlig den yngre garde, slik det seg hør og bør være på 17. mai. Foto: Ivar Løvland
17. mai 2022 StorsteinnesSTORSTEINNES: Mange var heldigvis godt kledt til togturen. Foto: Ivar Løvland
17. mai 2022 StorsteinnesSTORSTEINNES: Sludd og regn preget turen for borgertoget i kommunesenteret. Foto: Ivar Løvland
17. mai 2022 StorsteinnesSTORSTEINNES: Det var hustrig og kald for togets deltakere, men omtrent alle holdt ut hele turen. Foto: Ivar Løvland
17. mai 2022 StorsteinnesSTORSTEINNES: Idrettshallen var godt fylt opp av feststemte mennesker. Foto: Ivar Løvland
17. mai 2022 StorsteinnesSTORSTEINNES: Sebastian, Jonas, Leander, Patrick, Magnus, Casper og Silje var flaggbærere og gikk i front av borgertoget på Storsteinnes på nasjonaldagen. Foto: Ivar Løvland

8. klassinger i front – dannet flaggborgen i toget

Kommunesenteret skulle gjerne vært begunstiget med bedre vær på nasjonaldagen. Likevel ble flaggene holdt høyt av 8. klassingene i front av borgertoget.

Publisert Sist oppdatert

– Oppdraget vårt er å gå i front og vifte med flaggene, sier William.

8. klassingen hadde på nasjonaldagen selskap av klassekompisene Sebastian, Jonas, Leander, Patrick, Magnus, Casper og Silje i front av borgertoget på Storsteinnes.

Der var været heller hustrig da nasjonaldagen skulle feires tirsdag. Regn og sludd og en liten varmegrad var det som ventet borgertoget fra det stilte opp ved Rådhuset og til det var fremme ved idrettshallen. På sin ferd dit ble ruta tradisjonen tro lagt bortom Balsfjord bo og servicesenter. Der gjorde toget en stans mens «Ja, vi elsker» ble spilt av Balsfjord musikkorps. Heldigvis fikk beboere og ansatte holde seg under tak mens de nøt korpsmusikken.

Valgte flaggbæring

– Vi hadde valget mellom å jobbe i idrettshallen eller bære flagg i toget. Da var det lettere å velge flagget, sier William.

I det dårlige været på nasjonaldagen, ifølge målinger ved Vervarslinga i Tromsø tidenes dårligste 17. mai siden 1947, holdt guttene og Silje godt ut i front gjennom hele togruta.

– Nå får vi fri resten av dagen, sier William.

Til klassetur

Det er 5. og 8. klasse som sammen arrangerer 17. mai på Storsteinnes. Pengene som kommer inn, bruker klassene gjerne til skoletur når de går ut av 10. klasse.

– Vi vet ikke hvor vi blir å dra, det har vi ikke bestemt enda, sier flaggbærerne.

– Men i dette været hadde det nesten vært mulig å kjøre med skuter i toget, slår en av guttene fast.

Uansett synes gjengen at det er godt å få feire nasjonaldagen på normalt vis igjen, etter to års begrensninger med korona i samfunnet.

– Det er artig at vi endelig kan feire 17. mai igjen, sier flaggenes bærere.

Leker og is

Inne i idrettshallen fortsatte festen på Storsteinnes utover dagen. Der ble det mengder av is og godterier som ble konsumert. 8 år gamle Louise Magnussen og året eldre Luna Martinsen skulle i hvert fall gjøre sitt for å ta for seg av godene:

– Vi skal spise is. Masse is, sier jentene.

De syntes det var godt å komme seg inn i idrettshallen, for togruta ble en kald fornøyelse i det litt trøstesløse været.

– Det var veldig kaldt å gå i toget, sier jentene.

Tale for dagen

Fra scenen ble det litt underholdning og tale for dagen. I Balsfjord var det Lill-Karin Elvestad som holdt denne. Førskolegruppa ved Trollskogen barnehage sang, mens Vida Reinholdtsen og Frida Mikkelsen spilte på piano og sang for de flere hundre som fylte idrettshallen på Storsteinnes.

Powered by Labrador CMS