SVART: Her har en bråtebrann på Storhaugen kommet ut av kontroll. Brannsjefen håper folk vil være mer forsiktige enn i dette tilfelle. Foto: Sigurd Fosli
SVART: Her har en bråtebrann på Storhaugen kommet ut av kontroll. Brannsjefen håper folk vil være mer forsiktige enn i dette tilfelle. Foto: Sigurd Fosli

Advarer mot skogbrannfare

MÅLSELV: – Når det er så varmt som nå over lengre tid, blir det tørt i skog og mark, og skogbrannfaren blir reel, sier brannsjef i Målselv, Arvid Larsen.

Publisert Sist oppdatert

I et leserinnlegg for vel to uker siden minte brannsjefen oss på forbudet mot å gjøre opp ild i skog og mark.

– Jeg vet at Målselv si befolkning er vant til å oppføre seg aktsomt når de bruker naturen. De vil at den skal være like fin neste gang de tar den i bruk. Å måtte komme tilbake til et svartbrent område er det vel ingen som ønsker, sier Larsen.

– Mitt inntrykk er at folk er forsiktige. De fleste benytter tillagede bålplasser, eller bruker områder med grus eller lignende som ikke er så farlig. Skulle noen derimot finne på å fyre opp i områder med mye tørt gress, må vedkommende være svært forsiktig, sier han.

Ifølge brannloven er det i tidsrommet 15. april til 15. september et generelt forbud mot å gjøre opp ild i skog og mark. Bråtebrenning og brenning av hageavfall er dessuten forbudt i tettbygde strøk jfr. forurensningsloven. Nå er det ikke bare dette han frykter skal utløse skogbranner i vår lokalnatur.

– Det er andre faktorer som er vel så skumle som bålfyring. Folk som kaster flasker ut fra bilvinduet er et eksempel. Blir det varmt nok, kan faktisk flaska virke som et forstørrelsesglass og forårsake brann. En annen skummel faktor er sigaretter. Vi håper folk vil vise aktsomhet på dette området i de tørre sommermånedene, avslutter brannsjefen.

Powered by Labrador CMS