ADVARER OM VANDRENDE ELG: Leder for ettersøkskorpset i Målselv viltnemnd, Tor Eriksen, forteller at elgfaren etter veiene er økende i hele kommunen. (Arkivfoto)
ADVARER OM VANDRENDE ELG: Leder for ettersøkskorpset i Målselv viltnemnd, Tor Eriksen, forteller at elgfaren etter veiene er økende i hele kommunen. (Arkivfoto)

Advarer om elg på vandring

MÅLSELV: Målselv viltnemnd advarer om økende elgfare langs veiene i kommunen.

Publisert Sist oppdatert

Målselv viltnemnd anbefaler veifarende om å senke farten og være obs på elg langs veiene i Målselv. Ettersøkskorpset i viltnemnda melder om mye elg på vandring inn til Målselv kommune. Fra grensen til Lenvik mot Karlstad, Bjørndalen, Akka og Rossvoll er det et spesielt utsatt område.

– Elgen trekker også inn fra Balsfjord og Sørreisa. Vi vet av erfaring at det er mye elg i Takelvdalen og i Tamokdalen, som kommer fra Balsfjord. Vi kommer med et generelt obsvarsel om at det er generelt mye elg i bevegelse, sier lederen for ettersøkskorpset, Tor Eriksen.

13 ettersøk

Fra 30. oktober til i dag har ettersøkskorpset gjennomført 13 ettersøk, primært etter påkjørsler. Tre av de 13 påkjørte dyrene var rådyr, og ett måtte bøte med livet etter sammenstøtet. Også en elg er død etter et sammenstøt med en bil, mens ni elger er friskmeldte.

– Det er ikke mindre enn det har vært tidligere, det er ganske normalt. Vi ser at vi er oppe i 13 allerede, og vi har ikke kommet til nyttår ennå. Det kan trygt sies at det ikke blir en nedgang i år, sier Eriksen.

Han påpeker at årets tidlige snøfall er en viktig indikator for hvordan vinteren vil se ut for elgen i Målselv.

– I fjor kom trykket i jula, men nå er det i full gang allerede. Alt avhenger av når det kommer snø, og i år er det tidligere trekk mot Målselv enn i fjor. Den mest utsatte tida på døgnet er i grålysningen om morgenen og når det begynner å bli mørkt på kvelden, sier han.

Powered by Labrador CMS