ÅPNET: Isbrua fra Gullhav til Karlstad ble åpnet i forrige uke. Foto: Rolf Håvard Winje
ÅPNET: Isbrua fra Gullhav til Karlstad ble åpnet i forrige uke. Foto: Rolf Håvard Winje

Aldri hatt større trafikk på isbrua

MÅLSELV: Isbrua er knapt åpnet tidligere for trafikk enn den er gjort denne vinteren. Samtidig er trafikken også større enn vanlig.

Publisert Sist oppdatert

Den om lag 250 meter lange isbrua fra Gullhav til Karlstad ble åpnet i forrige uke. Da fant isbruas «sjefsforvalter» Arne Lange etter målinger ut at isen var tykk nok for biltrafikk, og fjernet de fysiske sperringene. Etter ei lita ukes bruk konkluderer han med at trafikken har vært større enn kanskje noen gang.

– Jeg kan ikke huske at isbrua er åpnet tidligere på sesongen enn dette, men jeg kan heller ikke huske å ha sett større trafikk over brua. Det kjører veldig mye biler over her daglig nå. Hvorfor, vet jeg ikke, men kanskje har flere funnet ut at det er mange kilometer å spare på å bruke isbrua, sier Arne Lange.

Han bor rett ved isbrua på Karlstad-sida, og synes trafikken er overraskende stor. Da det sist var tellinger i trafikken, var det 120-150 biler i døgnet som krysset elva her vinterstid.

– Nå har vi ikke ferske tellinger, men at det er mange som kjører over her, det er sikkert, sier Arne Lange.

Han er den som har mesteparten av oppsynet med isbrua, og ser til at forholdene er gode nok for sikker ferdsel på elva. Viser det seg at isen ikke er sikker, stenges ferdselen over elva umiddelbart.

– Vi er flere som følger med på dette på dugnad, sier Lange.

Selv om det så langt bare har blitt med elvekryssinger vinterstid, har ikke bruforkjemperne gitt opp kampen for ei fysisk permanent bygd bru her over Målselva.

– Nei, det har vi langt ifra gjort. Drømmen om ei permanent bru lever i beste velgående, og Statens vegvesen jobber jo for nye innfartsveier til Tromsø. Der er ei bru her fortsatt ett av alternativene som foreligger, sier Arne Lange.

Powered by Labrador CMS