Kommunalsjefen om hallkapasiteten i Målselv:

SPRENGT KAPASITET: Kommunalsjef Håvard Johnsen sier kommunen har prøvd å gi et halltilbud til alle, men at situasjonen nærmest gjør det umulig å gjøre alle fornøyde. Arkivfoto: Torbjørn Kosmo
SPRENGT KAPASITET: Kommunalsjef Håvard Johnsen sier kommunen har prøvd å gi et halltilbud til alle, men at situasjonen nærmest gjør det umulig å gjøre alle fornøyde. Arkivfoto: Torbjørn Kosmo

– Alle må gi og ta

MÅLSELV: Målselvs kommunalsjef for oppvekst og kultur forstår at Målselv idrettslag er skuffet over å ha mistet treningstimer. Han er tydelig på at de ikke ønsker å nedprioritere noen.

Publisert Sist oppdatert

– Alle i en slik situasjon må gi og ta. Ønsket og behovet til de ulike idrettslagene overgår kapasiteten man har, og det får konsekvenser. Det gjelder for alle, sier kommunalsjef Håvard Johnsen i Målselv kommune.

Direkte dialog

Målselv kommune har måttet løse ei utfordring etter at en brann i Bardufosshallen slo ut det elektriske anlegget og hallen umiddelbart måtte stenges noen uker før jul. De måtte finne løsninger for skole og gymundervisning, og de måtte finne muligheter for at leietakerne i Bardufosshallen skulle få gjennomføre sine treninger. Løsninger forteller Johnsen at de har leitet og funnet fram til i dialog med hver av aktørene, inkludert leietakerne i flerbrukshallen på Olsborg.

Målselv idrettslag mener det burde vært gjennomført et allmøte før halltimer ble fordelt. Johnsen mener at det ikke er vanskelig å være enig i at dette kunne vært gjort, men forklarer at det var mye som skulle løses i romjula, og det var fokus på å få plass løsninger på veldig kort tid.

– Det har vært betydelig dialog med aktuelle idrettslag, og man søker å finne løsninger som ivaretar alle parter ut fra de forutsetninger som ligger til grunn i dag. Vi har hatt møter og dialog direkte med aktørene, også Målslev idrettslag, sier han.

– Allidretten kjempeviktig

Han utelukker ikke at dialogen kan oppleves som å ha gått for raskt, men i situasjonen var det naturlig å finne snarlige løsninger.

– Vi har måttet ha to perspektiver, å finne langsiktige og kortsiktige løsninger, og det kan ha gått fort her. Men det er vanskelig å finne løsninger som alle blir fornøyd med. Det er ikke kommunens mening at Målselv IL skal ta støyten. Vi har gjort ei fordeling hvor vi har sett på totaliteten og prøvd å møte alle, sier han.

– Målselv idrettslag sier de har fått beskjed om at Bardufoss turnforening har fått prioritet fordi de holder høyt nivå og satser mot norgesmesterskap. De stiller spørsmål ved om kommunen med det prioriterer toppidrett foran allidrett for barn mellom 5 og 8 år?

– Jeg har ikke sett den begrunnelsen. Men om vi ser på antallet utøvere, så er BOIF og Bardufoss turnforening langt større enn Målselv IL. Vi har gjort prioriteringer utfra antallet deltakere og vi prøver å ivareta alle hensyn. Allidrett og barneidrett er svært viktig for Målselv kommune, sier han.

Idrettsråd

På spørsmål om det finnes en mulighet for å arrangere et allmøte med kommunen og alle idrettslagene nå i etterkant, sier han:

– Å møtes er kjempeviktig, og dialog er noe vi ønsker å ha med alle. Det er noe vi håper alle vil bidra til, sier kommunalsjefen.

En måte alle idrettslagene i så måte kan bidra på, er å reetablere Målselv idrettsråd.

– Dette synliggjør behovet og vi håper det er en mulighet for å få på plass et idrettsråd. Alle kommuner med mer enn to idrettslag skal ha det, og det ville vært naturlig for et idrettsråd å være med å gi råd i saker som denne. Vi håper på sikt at hallkapasiteten utvides, men situasjonen vil vare mens bygging/renovering av Bardufosshallen pågår. Et idrettsråd ville kunne bidratt til fordeling på idrettens premisser, og vi håper idretten vil bidra her.

Powered by Labrador CMS