ISOLERING: André Moen har lært seg å isolere veggene riktig i løpet av uka hos Målselvbygg. Foto: Hanne Moen
ISOLERING: André Moen har lært seg å isolere veggene riktig i løpet av uka hos Målselvbygg. Foto: Hanne Moen

André reiste 1400 kilometer for å få arbeidserfaring i Målselv

MÅLSELV: Det er ikke alle elever som setter seg på et fly for å være i praksis hos en bedrift. Men det gjorde André Moen fra Stryn.

Publisert Sist oppdatert

André Moen går på vg1 bygg- og anleggsteknikk ved Stryn videregående skole i Sogn og Fjordane. Da det var tid for å finne et sted å være i praksis i ei uke, viste det seg å bli utfordrende å finne en bedrift som hadde mulighet til å ta imot han. Uten å ha fått hell hos noen av bedriftene han kontakta, så André nordover. For både tanta og onkelen hans jobber på Målselvbygg. Bedriften er ikke ukjent med å ta imot både elever i praksis og lærlinger, og André ble ønska velkommen til å prøve seg i byggebransjen med dem.

– Det har vært fint, sier han om praksisperioden sin.

André Moen reiste fra Sogn og Fjordane til Målselv for å kunne ha praksisperioden sin hos Målselvbygg.

Lærerikt

I løpet av uka har han vært med på bygging av et hus i Trollvika i Lenvik. André erkjenner at det har vært lange dager, og at det skulle bli litt godt å ta helg. Hver dag har de kjørt fra kontoret på Rossvoll klokka 6 om morgenen. Men han har også fått mye lærdom i løpet av uka.

– Det har vært fint, jeg har fått lært noe nytt. Jeg har isolert og spikra klemlist på vegger, forteller André.

Aivars Jeromans viser André hva han skal gjøre.

Isolering har han ikke prøvd seg på før, og han forteller at det er viktig å tenke på at det skal være tett og ikke åpne rom i isolasjonen som legges. André synes det er lærerikt å være ute i praksis og prøve seg på et ekte byggeprosjekt. Ikke minst synes han det har vært fint å kunne være i praksis her i nord.

– Jeg synes det kan være greit å få møte nye folk, sier André.

Rekruttering

I neste praksisperiode håper han å få prøve seg i anleggsbransjen for å se om det er noe han liker.

– Kommer du nordover for å jobbe når du er ferdig på skolen?

– Ja, kanskje det, sier André.

Aivars Jeromans (t.v.) har ansvaret på byggeplassen i Trollvika og er fornøyd med innsatsen til André (midten). Til høyre er lærling Tarjei Vestjord.

Det håper i alle fall Hanne Moen, som jobber på Målselvbygg. Aller helst ser hun at André blir lærling hos dem etter han har fullført vg2. Ikke bare fordi hun er tanta hans, men fordi det er viktig å ha gode tømrere også i framtida. Bedriften tar innimellom imot elever fra Bardufoss videregående skole på praksis, og nå har de også to lærlinger i Målselvbygg.

– Det er bra for rekrutteringa i framtida. Hvis ikke, får vi ikke nye tømrere, sier Moen.

Powered by Labrador CMS