Andselv og Andslimoen

Arkivfoto: Kari Anne Skoglund
Arkivfoto: Kari Anne Skoglund

«Venstres årelange motarbeidelse av Andselv og «kongstanke» om Andslimoen som nytt sentrum bør begraves snarest.»

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Som eiendoms- og næringsutvikler både i sentrum og ikke minst på Andslimoen industriområde med flere bygg, vil en tilkjennegi følgende syn.

Etter mye debatt og eksterne utredninger ble en fremtidig plan vedtatt for fem år siden hvor det bl.a. ble slått fast at Andselv skulle være sentrum. Dette har bl.a. ført til en betydelig tilflytting nært sentrum – fra hele bygda. Det er bygd nye leilighetsbygg og boliger i boligfeltene nært sentrum for flere hundre millioner.

Dette bør alle politiske partier være klar over og føle ansvar for.
Næringslivet består av forretningsdrivende (leietakere) og utviklere av næringsbygg (investorer). Å investere i næringsbygg, dvs. grunnlaget for utvikling, betinger langsiktighet og trygghet for at vedtatte planer ikke endres. Dette gjelder både for sentrum (Andselv), industriområdet (Andslimoen) og hele kommunen for øvrig, også mht. boligbygging.

Enhver plan kan diskuteres, men jeg mener vedtatte plan for Heggelia, Rustadhøgda, Andselv og Andslimoen er helhetlig god og fremtidsrettet. Åpning for enda mere detaljhandel på Andslimoen industriområde vil være ødeleggende i denne sammenheng.

Det er bra at vi har politiske partier som Arbeiderpartiet og Høyre med Arild Bråthen og Martin Nymo i spissen som tilkjennegir fasthet for vedtatte planer og strategi. Politikerne skal være premissleverandør og vedta langsiktige planer som tiltaler næringslivet og som igjen fører til utvikling.

Venstres årelange motarbeidelse av Andselv og «kongstanke» om Andslimoen som nytt sentrum bør begraves snarest.

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS