Skjermdump fra Søndre Senniens Budstikke
Skjermdump fra Søndre Senniens Budstikke

Andslimoen med hovedrolle i aprilspøk

MÅLSELV: Søndre Senniens Budstikke meldte søndag at det skal bygges et gigantisk lakseslakteri på Andslimoen. Problemet var bare at det var 1. april.

Publisert Sist oppdatert

«Gigantslakteriet for laks til Andslimoen», meldte nettavisa. Ifølge den var Andslimoen valgt som lokalisering for Salmars nye storsatsing i Troms. En rekke kystkommuner, deriblant Balsfjord, kjemper for å få lakseslakteriet. Det var derfor en aktuell sak det ble laget aprilspøk av. I virkeligheten har imidlertid Salmar stilt krav om dypvannskai, et krav Andslimoen vil få enorme problemer med å oppfylle.

Nærhet til E6, godt tilrettelagt industriareal, nærhet til slakterikompetanse på Nortura Målselv og velvillig kommunal tilretteleggelse og kommunikasjon gjennom flere år, skulle angivelig være utslagsgivende for Salmars valg av Andslimoen.

Og hvordan skulle så den slakteklare laksen transporteres til Andslimoen i Indre Troms? Jo ved hjelp av spesialbygde trailere og lektertransport på Målselva. Tidligere ordfører i Tranøy kommune på Senja, Odd-Arne Andreassen, ble også sitert på årsaken til at Andslimoen ble valgt.

- Det er blitt såpass tett mellom oppdrettslokalitetene i Midt-Troms at det på grunn av lovpålagt avstand mellom slakteri og oppdrettslokalitet, har vært umulig å finne en plass som kunne bli godkjent, sa Andreassen angivelig til nettavisa.

Tips fra leser

Redaktør Helge N. Nilssen i Søndre Senniens Budstikke humrer godt når Nye Troms ringer for å få vite hvordan aprilspøken ble unnfanget.

- Det var en trofast leser som foreslo at vi skulle skrive at lakseslakteriet skal etableres på Andslimoen. Jeg hadde egentlig tenkt å skrive en annen aprilspøk, men forslaget var så godt at jeg besluttet å vente med min egen spøk til neste år, sier Nilssen.

Ifølge han la han inn en del sannsynligheter og usannsynligheter i saken. Den største usannsynligheten var at den sprell levende laksen skulle fraktes opp Målselva med lektere. Sannsynlighetene var at det er fjernet mye furuskog på Andslimoen i det området hvor artikkelen hevdet at slakteriet skal bygges, samt at Nortura har et slakteri på Andslimoen som lakseslakteriet kunne få gode synergier med.

- Jeg er veldig godt fornøyd med spøken, og har fått henvendelser fra folk som synes det var steike bra, oppsummerer redaktøren.

Komse og hurtigrute

Målselv-ordfører Nils Foshaug får seg en god latter når han hører om aprilspøken til Søndre Senniens Budstikke.

- Spøken er god den, så det er sikkert noen som har gått på den, knegger ordføreren på mobiltelefon fra skiløypa 2. påskedag.

Han ser likhetstrekk mellom den påståtte lektertrafikken med laks opp Målselva og den gamle komsetrafikken på elva.

- Jeg tror likevel de skal slite med å frakte levende fisk til Andslimoen, sier Foshaug i en humoristisk tone.

Dermed kan vi slå fast at det er like stor sjanse for at det skal bygges et gigantisk lakseslakteri på Andslimoen som at Dividalen skal få hurtigruteanløp.

I mandag ettermiddag kom forøvrig Søndre Senniens Budstikke med en oppfølgingssak.

Powered by Labrador CMS