Ann Randi Johannesen Driveklepp fra Finnsnes vant 10.000 kroner. Foto: Senja Avfall
Ann Randi Johannesen Driveklepp fra Finnsnes vant 10.000 kroner. Foto: Senja Avfall

Ann-Randi vant Returkartonglotteriet

Vinneren ble nylig trukket ut, og kan nå feire med en premie på 10.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Ann-Randi Johannesen Driveklepp fra Leiknes på Finnsnes var den heldige vinneren av konkurransen.

– Vi hadde en meget lykkelig dame innom på Botnhågen. Hun har tidligere kun vunnet i kakelotteri, så å vinne dette var en stor overraskelse. Og tilskuddet til nytt kjøkken var kjærkomment, forteller driftssjef Bernt Karolius ved Senja Avfall.

Senja Avfall har fire trekninger i året. Da trekkes det to kandidater fra en utsortert haug med drikkekartong. Disse meldes inn til lotteriet sentralt. Det trekkes 30 premier hvert kvartal.

– Vi har siden i fjor vår hatt tre vinnere av 10.000 kroner. Det er vi veldig fornøyde med, fordi det setter er positivt fokus på kildesortering av avfallet hjemme, sier Karolius.

– Dette er helt klart en hyggelig del av jobben. Både organisasjoner, bedrifter og privatpersoner som er flinke til å sortere og levere inn kartongene sine kan bli belønnet for miljøinnsatsen, legger han til.

Nedgang i avfall

– Vi har de siste årene hatt en ganske stor nedgang i mengde papir og kartong fra husholdning. Det er sikkert flere grunner til dette, men vi ser at restavfallet også inneholder papir, kartong og papp som skulle kunne vært sortert i papirdunken, forteller driftssjefen.

Herved er utfordringen gitt: Rent papir, papp og kartong skal i dunk med blått lokk. Dersom du skriver et telefonnummer på drikkekartongkubben får du også et gratislodd i Returkartonglotteriet, legger Karolius til.

Visste du at ...

  • Det gjenvinnes så mye som 12.000 tonn drikkekartong per år, og legger du disse etter hverandre kommer du tur/retur Lindesnes-Nordkapp 20 ganger.
  • Returkartonglotteriet har eksistert siden 1997, og gjennom alle disse årene har det norske folket deltatt iherdig gjennom konseptet 'skyll, brett og stapp'.
  • Hvert år trekkes det ut hele 124 vinnere som deler en pott på 1,6 millioner kroner.

Dette er Returkartonglotteriet

• Alle kan delta og vinne i lotteriet – privatpersoner, bedrifter eller organisasjoner, skoler, barnehager, idrettslag og lignende.

• Hvert år deles det ut premier for til sammen 1,6 millioner kroner. Dette er fordelt på 120 premier på 10 000 kroner, og 4 premier på 100 000 kroner.

• Deltager skriver navn og telefonnummer på den de vil skal vinne på kartongen, og leverer denne i den kommunale innsamlingsordningen. Da har man ett lodd. For å se hvor du skal levere, se sortere.no

• Kartonger trekkes fra 84 forskjellige steder i hele landet. Her trekkes det mellom 1 og 7 kubber eller enkeltkartonger avhengig av innbyggertall, til sammen maks 188 hvert kvartal. Disse kubbene eller enkeltkartongene går videre til nasjonal trekning.

• Flere opplysninger og lotteriregler finner du på grontpunkt.no

Powered by Labrador CMS