SETTES PÅ VENT: Ingen søkere var aktuelle for kantorstillinga i denne omgangen, og nå settes letinga på vent. Foto: Malin Cerense Straumsnes
SETTES PÅ VENT: Ingen søkere var aktuelle for kantorstillinga i denne omgangen, og nå settes letinga på vent. Foto: Malin Cerense Straumsnes

Ansetter ikke kantor

MÅLSELV: Til tross for at kantorstillinga har blitt lyst ut to ganger i år, blir det ingen ny kantor i Målselv med det første.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i år lyste Målselv kirkelige fellesråd ut kantorstillinga som har stått vakant sia Sigbjørn Solvang gikk av ved utgangen av 2017. En mann fra Nederland var lenge aktuell som ny kantor, men familien hans syntes det ble et for stort steg å flytte til et annet land. Derfor ble stillinga lyst ut på nytt nå i høst. Av de fire søkerne, var det én person som var aktuell til jobben. Vedkommende hadde imidlertid ikke sertifikat, og hadde heller ikke ønske om å ta sertifikat. I tillegg hadde han fått tilbud om en annen jobb. Det ble derfor ikke noen ny kantor i denne omgangen heller. Ifølge kirkeverge Roald Wikran kan det ta ei stund før de lyser ut stillinga på nytt.

– Vi har satt ansettelse av kantor litt på vent i forhold til den økonomiske situasjonen, sier Wikran.

Nedskjæringer

2019 blir et år med mye nedskjæringer i Målselv kommune, og Målselv kirkelige fellesråd er intet unntak. Til neste år skal det spares 200 000 kroner hos dem, og Wikran regner med det blir ytterligere nedskjæringer i 2020. I tillegg kan sammenslåinga av prostiene føre til at de taper en del midler. De ønsker derfor å vente til dette er avklart før de lyser ut kantorstillinga igjen.

– Det kan bli aktuelt at vi ikke ansetter i 100 prosent stilling, sier Wikran.

Det vil likevel bli orgelmusikk i kirkene, og Wikran forsikrer at de er godt oppfylt utover vinteren i forhold til de ordinære oppdragene.

– Vi har noen vikarer, og jeg vil nevne Siss-Marit Andreassen og Turi Seim som har hjulpet oss kolossalt mye i denne tida, sier Wikran.

Solvang ikke aktuell

Han forklarer at utfordringa med å ikke ha en fast kantor, er at man ikke får til noe ekstra utenom de ordinære oppdragene. Med en kantor ville det vært mulig å hatt flere musikalske oppdrag for eksempel i forhold til kor og salmekvelder. Etter at stillinga ble lyst ut for andre gang, tok noen innbyggere initiativ til en underskriftskampanje for å få Sigbjørn Solvang tilbake på orgelbenken. 477 underskrifter fikk de, men dette påvirka ikke ansettelsesprosessen. Wikran bekrefter at Solvang ikke har vært vurdert som aktuell til stillinga.

– Underskriftskampanjer egner seg ikke i en ansettelsessak, slår han fast.

Powered by Labrador CMS