ARTIG: Arne Nysted var nummer to ned lina, og ansiktsuttrykket hans taler egentlig for seg selv.
ARTIG: Arne Nysted var nummer to ned lina, og ansiktsuttrykket hans taler egentlig for seg selv.

Åpnet høytsvevende attraksjon i Polar Park

SALANGSDALEN: Etter lang tids planlegging og arbeid kunne Polar Park i går endelig åpne sin helt nye zip-line. Aller først ut var ordfører Toralf Heimdal.

Publisert Sist oppdatert

Det var bare blide fjes å se da Polar Park i går inviterte til offisiell åpning av sin 600 meter lange zip-line. Fra før har parken en kortere zip-line som er omtrent 90 meter lang og krysser Salangselva. Den nye attraksjonen har fått stor oppmerksomhet i forkant, og en fornøyd leder i parken, Heinz Strathmann, regnet med at det kom til å bli pågang når lina åpnet for publikum litt senere på dagen i går. Den nye banen går over innhegningene til ulv, gaupe og hjort, før den krysser Salangselva og slutter like innenfor inngangen til parken.

– Så vidt vi vet, er dette Nordens lengste zip-line, sier Strathmann.

Adrenalin

Banen har vært testet ut en stund, og nylig var de siste godkjenningene på plass. Strathmann forteller at han selv prøvde banen straks alt det tekniske var på plass.

– Jeg kunne jo ikke sende noen andre ned først, sier han.

Men under den offisielle åpninga i går var det ordfører Toralf Heimdal som fikk æren av å hive seg utfor den 600 meter lange banen. De ansatte som betjente banen, fortalte at under testkjøring har de målt hastigheter opp mot 50-60 kilometer i timen, og at det tar omtrentlig 45 sekund å kjøre ned.

– Fantastisk, var Heimdals umiddelbare kommentar da han var landet trygt på plattformen etter turen.

Dernest kom Arne Nysted ned, også han meget tilfreds. Så kom turen til øvrige spesielt inviterte gjester, og flere meldte om betydelig med adrenalin på turen.

– Det var ikke skummelt, bare artig, smilte Salangen-ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo etter endt tur.

Powered by Labrador CMS