Intern uro i Balsfjord Arbeiderparti:

OPPGITT: Lars Klaus Mosli i Balsfjord Arbeiderparti er overrasket og frustrert over retninga som Balsfjord Arbeiderparti har valgt å gå, mot Høyre og Frp. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
OPPGITT: Lars Klaus Mosli i Balsfjord Arbeiderparti er overrasket og frustrert over retninga som Balsfjord Arbeiderparti har valgt å gå, mot Høyre og Frp. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

- Arbeiderpartiet har lurt mange velgere

BALSFJORD: Mangeårig Arbeiderparti-politiker Lars Klaus Mosli tar til ordet mot Arbeiderpartiets samarbeid med Høyre og Frp i Balsfjord. Han mener partiet må gjøre en ny vurdering på om de vil ha politikken eller makt.

Publisert Sist oppdatert

Lars Klaus Mosli har flere perioder sittet i kommunestyret og i formannskapet for Arbeiderpartiet. Nå er han inne som 2. vara i kommunestyret, og nå mener han at forhandlingsutvalget ikke har hatt medlemmene av partiet i ryggen når de har forhandlet fram en avtale med Høyre og Frp.

- Det er spesielt med tanke på at Frp er med. I medlemsmøtene vi har hatt så har jeg ikke hørt et ord nevnt om Frp. Det er nok mange både innad i partiet og velgere som nå er overrasket over den vendinga som Arbeiderpartiet gjør i Balsfjord, sier Mosli.

Ikke langsiktig

Han mener avgjørelsen som er tatt av forhandlingsutvalget ikke tenker på hva som er best for Arbeiderpartiet på lang sikt, og mener det ville vært til det beste om partiet heller gikk til Senterpartiet og eventuelt Rødt.

- Vi må bare innse at vi er valgets store taper. Vi mister 30 prosent av stemmene i Storsteinnes krets, og det kan ikke bare komme av den nasjonale trenden. Å samarbeide med Senterpartiet ville vært mer naturlig. Vi ville mistet ordføreren, men helt ærlig, så er det jo Senterpartiet som er valgets vinner. Nå går vi alle veier for å få ordføreren, og det har gjort at vi nok har lurt mange velgere, tror jeg, sier Mosli bestemt.

Han tror dette skader velgernes tiltro til Arbeiderpartiet, og han er selv veldig overrasket over avtalen.

- På medlemsmøtet var det Senterpartiet og Høyre som ble nevnt. Det var aldri snakk om Fremskrittspartiet, sier han.

Tilbake til medlemmene

Han mener prosessen til Arbeiderpartiet har vært udemokratisk, og at resultatet av forhandlingene burde vært brakt tilbake til medlemmene før en endelig avtale ble inngått.

- De fikk mandat til å forhandle, men ikke til å inngå i en plattform, sier han.

Nå sitter han altså som vara i kommunestyret. Det er han nesten glad for.

- Skulle jeg møtt i konstituerende kommunestyret ville jeg fått problemer. Jeg er for politikk og mindre for makt. Det er ikke alt man skal gjøre for å bli ordfører, sier Mosli.

Hadde han selv vært ordførerkandidat og mistet så mange prosent av stemmende som Arbeiderpartiet har gjort, så ville han droppet å gå etter ordførerrollen. Hva han mener Gunda Johansen bør gjøre vil han ikke si noe om før han har sett innholdet i avtalen som er forhandlet fram.

- Hvis det er sånn at det er svelget blåhvaler, så er jeg ikke med på det. Da får vi gå til Senterpartiet og forhandle der. Vi har tapt valget, og vil på lang sikt tjene på å gå den veien, sier han.

Han er spent på hva som står i avtalen. Høyre er for å sette ned eiendomsskatten, for oppdrett i fjorden og for sentralskole i Malangen.

- Vi har krevd et medlemsmøte. Jeg har snakket med folk og har inntrykk av at det er stor frustrasjon rundt omkring i hele kommunen. Men nå får vi ta støyten da.

Medlemsmøte

Under neste ukes medlemsmøte mener han at medlemmene må få avgjøre om samarbeidet med Høyre og Frp er noe partiet skal gå inn for eller ikke. Hva som kommer til å skje vet han ikke.

- Det har jeg ingen formening om. Det kommer jo an på om vi vil ha politikk eller om vi vil ha makt, sier han.

Powered by Labrador CMS