IKKE KLAR: Daglig leder i BOIF, Erling Andreassen, håper arbeidet med hallen nærmer seg en slutt om noen uker. Arkivfoto: Ole Reidar Mathisen
IKKE KLAR: Daglig leder i BOIF, Erling Andreassen, håper arbeidet med hallen nærmer seg en slutt om noen uker. Arkivfoto: Ole Reidar Mathisen

Arbeidet med storhallen er blitt forsinket

MÅLSELV: Det blir ikke noen ferdigstillelse av arbeidet på Bardufoss i løpet av oktober måned. Arbeidet med å legge nytt tak er blitt forsinket.  Veggplatene som løsnet i stormen er heller ikke erstattet ennå.

Publisert Sist oppdatert

Da arbeidet med å skifte deler av taket i storhallen startet i høst, håpet eierne at taket kanskje kunne være på plass ferdig montert til det kommende månedsskiftet. Men det kommer ikke til å la seg gjøre.

– Nei, det har stoppet litt opp. Det har gått saktere enn vi hadde håpet på. Det skyldes blant annet været med mye regn, sier daglig leder i Bardufoss OIF og Bardufoss storhall, Erling Andreassen.

I tillegg blåste 20 veggplater ut under stormen som raste for noen uker siden. Disse er heller ikke erstattet. Nå henger det bare en presenning som dekker hullet etter platene øverst på veggen ned mot kunstgressbanen.

Storhallen er likevel åpen for bruk, etter at undertaket er montert. Det er isolasjonen og overtaket som mangler i byggets øverste konstruksjon. Arbeidet med å legge isolasjon i taket er startet.

– Hallen leies ut i sin helhet, men det er ingen varme på. Det betyr at det er omtrent like kaldt inne som ute, sier Erling Andreassen.

Når tid storhallen er tettet slik den skal være, tør han ikke svare på, men:

– Vi er nok kommet veldig mye lengre om 14 dager, sier han.

Veggen mener han skal være tettet om tre ukers tid. Uenigheten om hvem som skal dekke hvor mye av kostnadene med nytt tak etter bare fem års drift av storhallen, sier han ikke har noen betydning for fremdrifta i arbeidet som skal gjøres.

Tror på vinterserie

De siste sesongene har BOIF arrangert en vinterserie for aldersbestemt fotball med spillehelger fra januar til april. Erling Andreassen tror det blir en vinterserie også kommende vinter for både aldersbestemte lag og voksne, men kanskje blir den i samarbeid med fotballkretsen. Og da med kamper fordelt på flere storhaller, som Senja og Skarphallen.

– Vi vet ikke hvordan dette blir, men fordelen med spill i flere haller er at det blir færre samlet på ett sted, med tanke på koronasmitte, sier BOIFs daglige leder.

Fikk for cup

BOIF har som de fleste andre fått støtte fra sentralt hold for tapte inntekter på arrangement. Det største enkeltarrangementet som BOIF har mistet så langt, er Bardufoss cup. For turneringa som skulle vært arrangert i juni fikk BOIF rundt 450 000 kroner i koronastøtte. For den etter hvert avlyste vinterserien fikk også laget noen tusen, men for tapte leieinntekter for storhallen har det blitt smått med midler.

– Vi har vel en reduksjon på rundt 15 prosent i leieinntekter i storhallen. For oss er det mye, men det er ikke nok for å få støtte fra sentralt hold, sier Erling Andreassen.

Powered by Labrador CMS