FORNØYD: Daglig leder Knut-Eirik Dybdal er fornøyd med datoene som er satt for neste års Arctic Race of Norway. ARKIVFOTO Foto: Ivar Løvland
FORNØYD: Daglig leder Knut-Eirik Dybdal er fornøyd med datoene som er satt for neste års Arctic Race of Norway. ARKIVFOTO Foto: Ivar Løvland

Arctic Race arrangeres rett etter OL neste år

BALSFJORD/MÅLSELV: Nå er datoene for neste års Arctic Race of Norway klare. Etapperittet går rett etter De olympiske sommerlekene i Tokyo.

Publisert Sist oppdatert

– Tidspunktet vi har fått av det internasjonale sykkelforbundet er tett opp mot Tour de France og OL. Det betyr at det er lagt godt til rette for å få mange gode syklister til Nord-Norge neste år, sier daglig leder Knut-Eirik Dybdal i ei pressemelding.

Han er godt fornøyd med plasseringa tidsmessig, og mener det bare er en fordel.at rittet kommer rett etter Tour de France og OL Det nordnorske etapperittet på sykkel skal neste år arrangeres fra 5. til 8. august. Etappene blir de samme som var planlagt kjørt i år, men som da ble avlyst av koronapandemiens inntog.

Det betyr at starten er i Tromsø, med en sveip innom Balsfjord på rittets første dag før det blir målgang i Tromsø. Andre etappen starter i Nordkjosbotn og går via Storsteinnes, Heia, Øverbygd og Tamokdalen, og har målgang i Kilpis på finsk side av grensen. Den tredje etappen starter på Finnsnes og går rundt Senja, før den setter kursen mot Målselv og ender opp med målgang i Målselv fjellandsby. Den siste etappen i rittet går fra Gratangen og til Harstad, der totalvinneren av 2021-utgaven kåres.

Arctic Race er klassifisert på nest høyeste nivå av det internasjonale sykkelforbundet. Rittet ble første gang arrangert i 2013, og har hatt god internasjonal deltakelse fra proteamene rundt om. Rittet sendes på fjernsyn til rundt 190 land.

– Arctic Race of Norway skal bidra til utvikling av Nord-Norge og markedsføre Norge. Uten et lokalt og nasjonalt engasjement hadde vi aldri fått dette til. Selv i en vanskelig tid for folk og næringsliv, med covid-19 hengende over oss, er det godt å ha noe å se frem til og jobbe mot. Nå gleder vi oss til å starte jobben og samarbeidet med alle våre partnere og vertskommuner for neste års ritt, sier Knut-Eirik Dybdal i pressemeldinga.

I fjor var det Alexey Lutsenko fra Astana proteam som vant etapperittet sammenlagt.

Powered by Labrador CMS