SAMLET: Deltakerne på helgas friidrettssamling i storhallen på Bardufoss. Foto: Ivar Løvland
SAMLET: Deltakerne på helgas friidrettssamling i storhallen på Bardufoss. Foto: Ivar Løvland

Årets siste storsamling

RUSTAHØGDA: Friidretten i Troms var i helga samlet til årets siste helgesamling. Nå begynner forberedelsene til en spennende innendørssesong.

Publisert Sist oppdatert

- På samlinger som denne er det først og fremst viktig å få byde opp det sosiale. Vi trenger gode miljø for å få utøvere i toppen, og i så måte er samlinger som denne gull verdt for oss, sier Henrik Johnsen.

Den tidligere toppsprinteren fra Tromsø har ansvaret for de fra 15 år og eldre som virkelig vil få størst mulig fart på beina. Når vi nå også er inne i desember, begynner også trenere og utøvere så smått å tenke på innendørssesongen som for friidretten allerede starter i januar måned.

- Derfor blir det litt mer fartstrening på øktene når vi kommer hit i hallen, sier Henrik Johnsen.

Det fordi storhallen gir utøverne muligheter til å løpe litt lengre drag enn det de trener for å gjøre i konkurranser.

- Her kan vi kjøre litt «overdistanse» på øktene våre, sier Henrik Johnsen.

For hans utøvere og mellomdistanseløperne blir det flere samlinger over nyttår, med ei storsamling i Piteå i påskeuka. I Sverige er det flere steder fullverdige friidrettshaller, og kretsen har både brukt hallen i Luleå og Haparanda tidligere. Nå er det Piteå som gjelder.

- Svenskene kan dette med å legge til rette for friidretten, sier Henrik Johnsen.

Få gutter

På helgas samling var det også utøvere fra neste års 13-14-årsklasser. Det er årsklassene som skal til neste sommers Lerøy-leker i friidrett i Måndalen i Møre og Romsdal, og for dem prioriteres allsidighet på treningssamlingene. Nærmere 20 utøvere på samlinga var fra den årsgruppa, men for kretsen er bekymringa få gutter i de to alderstrinnene. Forrige samling samlet seks gutter i den alderen. I helga var det bare tre gutter med.

- Der må det jobbes godt ute blant klubbene. Målet er å kunne få dekt opp alle øvelser neste år, sier Kjell Ivar Robertsen.

Kostbart

Foruten få gutter sliter kretsen også med at reisen til Måndalen sist år ble 50-60 000 kroner dyrere enn tidligere aldersbestemte friidrettsleker som har vært arrangert i Stjørdal.

- Det er en mye mer tungvint, tidkrevende og kostbar reise til Møre. Vi synes det var flott der i høst og vil tilbake, men da må friidrettsforbundet kompensere dette ovenfor oss, sier Kjell Ivar Robertsen.

Totalt koste årets deltakelse i Måndalen 170 000 kroner for Troms-utøverne.

Powered by Labrador CMS