Arild Bråthen og Andselv

«Man må gjerne bruke spaltemeter på å sitere fra regelverk som nok passer enkelte steder, men som klart vil være en hemsko andre steder dersom lokalpolitikere bare skal godta rundskrivene og ikke løfte en finger for å få gjort disposisjoner som fremmer næringsutvikling.»

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Tenk om Arild Bråthen og likesinnede kunne la skrittelleren ligge og se hvilket landskap vi er i når vi skal forsøke å utvikle denne kommunen videre –. I et amfi rundt den sterkeste lokaliseringsfaktor vi kan ha, nemlig Bardufoss flyplass, ligger Heggelia, Rustahøgda, Andselv og Andslimoen. Man må gjerne bruke spaltemeter på å sitere fra regelverk som nok passer enkelte steder, men som klart vil være en hemsko andre steder dersom lokalpolitikere bare skal godta rundskrivene og ikke løfte en finger for å få gjort disposisjoner som fremmer næringsutvikling. Når man vitterlig tror man fremmer utviklingen ved å si nei til etableringer dersom de ikke legges til Andselv, er det mildt sagt oppsiktsvekkende i en kommune som ikke har råd til å innta en slik holdning. Dersom dette får fortsette, er det mulig Bråthen må på banen, men da med sin erfaring fra Redningsselskapet.

Det kan da ikke være slik at all detaljhandel skal ligge på Andselv. Da blir det jo kjøring så det holder for de fleste. Da får man gange antall km med det antall som må kjøre, og da tror jeg man kommer betydelig verre ut enn om man fortsatt har tilbud både i Heggelia og på Andslimoen. Når dette er sagt, vil jeg tilføye at Andselv ikke mister sin mulighet for utvikling. Riktignok er det botilbudet som har fått en dominerende plass etter hvert, og det kan være veldig bra. Kommer det annonserte hotellet til 100 millioner, styrker dette både Andselv, Bardufossområdet og kommunen. Kanskje blir tomme lokaler på Andselv mer interessant for etablerere da.

Som jeg har hevdet tidligere, er Andslimoen det mest dynamiske området vi har. Vi kan ikke la være å legge til rette her – også for detaljhandel –. Argumentet om barnevogner og betongbiler har jeg bortimot ordrett lest tidligere i Nye Troms, for flere år siden. Mulig Bråthen har en åndelig tvillingbror i området –. Andslimoen har i dag så mange tilbud grensende til detaljhandel at toget nok på en måte er gått for dem som sparker imot. Mer vil forhåpentligvis komme. La oss ikke gå med ryggen foran, men ønske velkommen og legge til rette både for dem som vil gjøre noe her og for publikum, til beste for hele Bardufossområdet og Målselv for øvrig –.

Bråthen har vært elskverdig nok til innledningsvis i sitt angrep på undertegnede å gjenta de karakteristikker jeg ga av de holdninger som presumptivt oppegående personer legger for dagen når det gjelder utvikling av regionsenteret Bardufoss. Jeg står ved hver eneste av dem.

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS