HÅPER Å NÅ DE UORGANISERTE: Barne- og ungdomsrådet, her ved nyvalgt leder Stian Bersvendsen, arrangere denne helga en innholdsrik aktivitetshelg for ungdom. (Arkivfoto)
HÅPER Å NÅ DE UORGANISERTE: Barne- og ungdomsrådet, her ved nyvalgt leder Stian Bersvendsen, arrangere denne helga en innholdsrik aktivitetshelg for ungdom. (Arkivfoto)

Arrangerer aktivitetshelg for ungdom

MÅLSELV: Aktivitetshelga på Fagerlidal skole er den første av fire slike arrangement barne- og ungdomsrådet inviterer til.

Publisert Sist oppdatert

Førstkommende helg blir det full aktivitet på Fagerlidal skole. Arrangementet er et lavterskeltilbud hvor ungdom kan møtes. Her får de mulighet til å prøve forskjellige aktiviteter som kulturskolen, lag og foreninger tilbyr. På lørdagsprogrammet står fotokurs, frisbee, teatersport, bandverksted, hiphop-dans, inne­bandy og taekwondo. Det vil også være åpen kafékiosk så lenge arrangementet pågår, og den er det Målselv taekwondo som står for.

– Barne- og ungdomsrådet har ønsket og jobbet for å arrangere slike helger ei stund nå. Dette blir et supplement til at vi reetablerer fritidsklubber for ungdommen, forteller Roger Olsen, sekretær for barne- og ungdomsrådet.

– Uformelt og sosialt

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Målgruppa er den samme som aldersgruppa til barne- og ungdomsrådet, altså fra femteklasse til videregående skole. Her får deltakerne mulighet til å få en prøvesmak på aktiviteter de kunne tenke seg å starte med.

– Aktivitetshelga er en uformell og sosial arena. Det skal være et lavterskeltilbud som alle som vil, kan være med på. Og det skal ikke være noen prestasjonskrav å finne. Her er det mulig å prøve nye ting, og kanskje kan en få nye interesser som et resultat av aktivitetene en kan være med på, forteller han.

Søndagen er det kun ett punkt på programmet. På danseworkshopen kan deltakerne lære grunnleggende breakdance av instruktør Jamie Michael Bivard.

– Det eneste vi har påmelding til, er danseworkshopen søndag. Påmeldinga kan gjøres på Facebook eller på sms til meg, sier han.

Flere helger

Aktivitetshelga er den første i rekka av fire aktivitetshelger, som barne- og ungdomsrådet står i bresjen for. Aktivitets­helgene skal bli arrangert i ulike deler av kommunen, deriblant Olsborg, Øverbygd og Rusta­høgda. Til de helgene blir lag og foreninger oppfordret til å bli med på leken.

– Det er første gang vi arrangerer en slik helg, og vi håper å få enda flere lag og foreninger og deres aktiviteter med neste gang, sier Olsen.

Barne- og ungdomsrådet håper at mange ungdommer dropper innom og velger å bruke helga si på aktiviteter sammen med dem på Fagerlidal skole.

Øvrige aktivitetshelger:

16.–17.januar på Olsborg
14.–15.mars i Øverbygd
10.–11.april på Rustahøgda.
I tillegg vil bli arrangert tre dages friluftscamp i vinterferie, og en friluftscamp som varer mellom tre til fem dager i sommerferien.

Powered by Labrador CMS