HOPPRENN: Lørdag arrangeres det hopprenn i Skjærhaugen. Foto: Ivar Løvland (Arkiv)
HOPPRENN: Lørdag arrangeres det hopprenn i Skjærhaugen. Foto: Ivar Løvland (Arkiv)

Arrangerer hopprenn i Skjærhaugen

MÅLSELV: Kommende lørdag er det klart for hopprenn i Skjærhaugen.

Publisert Sist oppdatert

Leder Ivar Solberg i Øverbygdhopp lover fine forhold i alle seks bakkestørrelsene. Hvor mange utøvere som stiller opp til rennet er han usikker på, men han håper det blir nærmere 20 hoppere til start.

– Det kommer en gjeng fra Tromsø og noen fra Harstad til rennet. Får vi 20 deltakere totalt, skal vi være fornøyd, sier Ivar Solberg.

Vinteren har ikke vært enkelt for det lille hoppmiljøet i Øverbygd, med store snøfall, vind, mildvær og atter snøfall, men bakkene skal likevel kunne fremstå i god stand til lørdagens renn. Takket være en voldsom innsats fra Odd Thomassen. Han har preparert de tre største bakkene alene denne uka. De minste bakkene blir tatt av Solberg de siste dagene av uka.

– Vi har mannskaper nok til rennet, så det blir renn. Nå håper vi bare det blir bra med deltakere, sier Ivar Solberg.

Håper på bakkerekord

Juniorhopper Espen Benjaminsen fra Harstad kommer sannsynligvis til rennet, og da håper Odd Thomassen at det kan bli snakk om bakkerekord i den største bakken. Hvis forholdene blir gode.

– Den gamle bakkerekorden er 70 meter og har stått siden 2011 da Vegard Swensen satte den. Nå er det på tide å få den slettet, og kanskje har jeg på plass et isspor i ovarennet til lørdag, sier Odd Thomassen.

Øverbygdhopp skal kjøre en hoppskole for de yngste i slutten av uka. Målet er å få noen av de unge med på rennet lørdag. Klubben arrangerer også et kretsrenn i slutten av mars måned.

– Får vi unger med, er det lettere å få foreldre med til å bidra rundt anlegget vårt, sier Ivar Solberg.

Powered by Labrador CMS